Κ.Σκρέκας: «Θα ξεκινήσουμε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέσα στο 2023 στα Ιωάννινα»!

Αερολογίες στην σκιά των σκανδάλων: «Δεν μιλάμε για ενεργειακή επάρκεια, αλλά για ενεργειακή ανεξαρτησία»

Κ.Σκρέκας: «Θα ξεκινήσουμε έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο μέσα στο 2023 στα Ιωάννινα»!

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, αναφέρθηκε στις έρευνες που ξεκίνησαν για τον εντοπισμό αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων σε Κρήτη και Πελοπόννησο, αλλά και σε αυτές που θα ξεκινήσουν στα Ιωάννινα.

Ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως «έχουμε δουλέψει μεθοδικά για τη διενέργεια των ερευνών για το φυσικό αέριο και να υπάρχουν γρήγορα αποτελέσματα» και εξήγησε ότι η προετοιμασία έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, εδώ και 1,5 χρόνο, για να γίνουν οι κατάλληλες τεχνικές και περιβαλλοντολογικές μελέτες και να δοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε σήμερα να «τρέχουν» έρευνες σε πέντε διαφορετικές περιοχές.

Αναφορικά ειδικά την περιοχή των Ιωαννίνων, με το γεωτρύπανο να αναμένεται να ξεκινήσει ήδη μέσα στο 2023, «μέσα σε 2 με 2,5 χρόνια μπορεί να έχουμε μια παραγωγική γεώτρηση», όπως επισήμανε ο υπουργός, εφόσον βέβαια τα αποτελέσματα της δοκιμαστικής γεώτρησης είναι καλά και αποδειχτεί ότι η ποσότητα και η ποιότητα των υδρογονανθράκων είναι αυτή που χρειαζόμαστε.

Σκρέκας: Δεν μιλάμε για ενεργειακή επάρκεια, αλλά για ενεργειακή ανεξαρτησία

«Η Ελλάδα μπορεί σε 3 χρόνια από σήμερα, εφόσον όλα επαληθευτούν, αυτόνομη στο φυσικό αέριο και για μια διάρκεια που μπορεί να φτάνει τη 10ετία», υποστήριξε ο Κώστας Σκρέκας.

Επίσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισήμανε πως «δεν μιλάμε μόνο για ενεργειακή αυτάρκεια, κάτι που μπορούμε να πετύχουμε και σήμερα χάρη σε εισαγωγές και στη λειτουργία της Ρεβυθούσας, αλλά κυρίως για ενεργειακή ανεξαρτησία!».

Μάλιστα, αν οι ποσότητες που βρεθούν είναι μεγαλύτερες, πέρα από την ενεργειακή ανεξαρτησία της χώρας, η Ελλάδα θα μπορεί να εξελιχτεί σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας για την τροφοδότηση της ευρύτερης περιοχής της νοτιοανατολικής Ευρώπης συνολικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπό την έννοια αυτή, στα σχέδια είναι ήδη η επέκταση των αγωγών φυσικού αερίου και στην περιοχή των Ιωαννίνων. Μάλιστα, αυτό δεν θα αφορά μόνο το φυσικό αέριο, καθώς θα υπάρχει η πιθανότητα μεταφοράς και βιομεθανίου, αλλά και πράσινο υδρογόνο μεταγενέστερα. «Κανένα ευρώ δεν θα μείνει αναξιοποίητο», ξεκαθάρισε ο κ. Σκρέκας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.