ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Και εξαγωγές λιγνίτη στα Σκόπια κάνει ο Κ.Μητσοτάκης για να στηρίξει την οικονομία τους!

Πράσινη ενέργεια ή πράσινα άλογα;

Και εξαγωγές λιγνίτη στα Σκόπια κάνει ο Κ.Μητσοτάκης για να στηρίξει την οικονομία τους!

Και την ίδια στιγμή που προσπαθεί να μας πείσει για την πράσινη ενέργεια τις ΑΠΕ, το φυσικό αέριο, την μείωση του λιγνίτη γιατί κάνει κακό στην υγείας μας ο Κ.Μητσοτάκης κοιτάζει να ενισχύσει την οικονομία των… Σκοπίων μέσω της εξαγωγής λιγνίτη από τα δικά μας ορυχεία την ίδια στιγμή που εμείς τρέχουμε να βρούμε από που θα εισάγουμε ακριβή ενέργεια αλλά “καθαρή”.

Τώρα αν μιλήσουμε για οικολογία, από όσο ξέρουμε τα Σκόπια δεν είναι δίπλα στην Αυστραλία και όταν καίνε τα δικά τους εργοστάσια με το φθηνό ρεύμα δεν νομίζουμε ότι κάνει τόσο καλό στην υγεία των κατοίκων της Φλώρινας για παράδειγμα. Τελικά πράσινη ενέργεια ή πράσινα άλογα;

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα στην Πράγα με τον ομόλογό του της “Βόρειας Μακεδονίας” (πάει το Σκόπια, τώρα έγιναν Β.Μακεδονία), Ντιμίταρ Κοβάτσεφσκι, στο περιθώριο των εργασιών της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην Πράγα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης των Σκοπίων, πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των πρωθυπουργών των δύο χωρών το τελευταίο διάστημα, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησε στην Αθήνα ο κ. Κοβάτσεφσκι, στις 13 Σεπτεμβρίου, όταν και συναντήθηκε με τον κ.Μητσοτάκη, κατά την οποία συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, η αδιάκοπη παροχή λιγνίτη και άνθρακα προς τη Βόρεια Μακεδονία, από ορυχεία στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Κατά τη συνάντηση στην Πράγα, οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν για άλλη μια φορά τη σημασία της συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα, για τον οποία συμφώνησαν ότι έχει μεγάλες δυνατότητες, αν ληφθούν υπόψη τα κοινά έργα για την κατασκευή του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και η διασύνδεση φυσικού αερίου μεταξύ των δύο χωρών. Τα κοινά ενεργειακά έργα είναι σημαντικά για τη Βόρεια Μακεδονία, ως νέες πηγές προμήθειας φυσικού αερίου για μια πιο οικολογική και φθηνότερη ενέργεια, αλλά και της δυνατότητας να γίνει η χώρα περιφερειακό κέντρο περαιτέρω διέλευσης και διανομής φυσικού αερίου στις χώρες της περιοχής» αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Βόρειας Μακεδονίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.