ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Kαι τώρα τι θα απογίνει η κυβέρνηση χωρίς… Microsoft; – «Φούσκα» οι επενδύσεις

Ετοιμάζεται για περικοπές και στην Ελλάδα

Kαι τώρα τι θα απογίνει η κυβέρνηση χωρίς… Microsoft; – «Φούσκα» οι επενδύσεις

Η πολυδιαφημισμένη επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα με τη δημιουργία του Data Center, συμφωνία που συνοδεύτηκε από επικοινωνιακό σόου στην Ακρόπολη το 2020, τίθεται σε κίνδυνο καθώς ο επιχειρηματικός κολοσσός προχωρά σε περικοπές οι οποίες αγγίζουν όλα τα παραρτήματά της ανά την υφήλιο, μεταξύ αυτών και την Ελλάδα.

Η Microsoft προχωρά σε αναδιαρθρώσεις, με 10.000 εργαζόμενους να έχουν πληρώσει το τίμημα χάνοντας τις θέσεις εργασίας τους τον περασμένο Ιανουάριο. Το μήνυμα που επικοινώνησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας στην Ελλάδα, Θεοδόσης Μιχαλόπουλος, μόνο ως ενθαρρυντικό δεν μπορεί να καταγραφεί για το μέλλον του πρότζεκτ στην Αθήνα.

«Η ανακοίνωση της εταιρείας για 10.000 απολύσεις αναφέρεται σε όλη την Microsoft παγκοσμίως και σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε και εμείς σαν εταιρεία. Δέσμευση της εταιρείας στην Ελλάδα είναι να συνεχίζουμε να επενδύουμε και να εστιάσουμε όπου χρειάζεται. Αν χρειαστεί να αλλάξουμε τον τρόπο που δουλεύουμε θα το κάνουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά, αφήνοντας με έμμεσο τρόπο παράθυρο για το μέλλον του επενδυτικού πρότζεκτ στην Ελλάδα.

»Αλλαγές είχαμε πάντα. Κάποιοι άνθρωποι φεύγουν, κάποιοι έρχονται. Οι προτεραιότητες μπορεί να αλλάζουν τόσο σε επίπεδο εταιρείας όσο και των ίδιων των στελεχών που μπορεί να αναζητήσουν κάτι άλλο», υπογράμμισε ο κ. Μιχαλόπουλος.

Όσο για την πορεία του περίφημου Data Center; Τρία χρόνια μετά τη φιέστα στην Ακρόπολη, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της εταιρείας Μπραντ Σμιθ, οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο σχεδιασμού. Ο Θεοδόσης Μιχαλόπουλος σημείωσε ότι εντός του 2023 «θα προσδιοριστούν οι λεπτομέρειες της επένδυσης».

«Η αλήθεια είναι και εμείς διαφορετικά τα περιμέναμε στην αρχή. Δυστυχώς όμως είμαστε οι πρώτοι που κάνουμε όλη αυτή τη διαδικασία, οπότε και έπρεπε να αντιμετωπιστούν πολλά ζητήματα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και τι θα κάνει η κυβέρνηση δίχως Microsoft; Ήταν και αυτή ένα αφήγημα…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.