ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

«Καρφιά» Α.Σαμαρά σε Κ.Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και γάμο ομοφύλων: «Δεν ψηφίζω – Οι γυναίκες δεν είναι μηχανές για να δίνουν παιδιά»

«Ο κατευνασμός όπως υπογράμμισε και ο Κ.Καραμανλής υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος» - Η διαρροή του Μαξίμου

«Καρφιά» Α.Σαμαρά σε Κ.Μητσοτάκη για ελληνοτουρκικά και γάμο ομοφύλων: «Δεν ψηφίζω – Οι γυναίκες δεν είναι μηχανές για να δίνουν παιδιά»

Αίσθηση και πολλές συζητήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ προκάλεσε η εφ όλης της ύλης παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμάρα, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μόλις δέκα μέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, αλλά και σε μια στιγμή που στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ επικρατεί αναβρασμός εν όψει του νομοσχεδίου για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών αλλά και των εκκρεμοτήτων της προηγούμενης τετραετίας μετά τη συμφωνία με τα Σκόπια.

«Οι απόψεις του πρώην πρωθυπουργού είναι γνωστές και δεν έχουμε κάποιο σχόλιο. Η κυβέρνηση κινείται με βάση το πρόγραμμα και τις διακηρυγμένες θέσεις της. Στη βάση αυτών εφαρμόζει και την πολιτική της» λένε κυβερνητικές πηγές

Γαλάζιοι βουλευτές μάλιστα στέκονται ιδιαίτερα στην έμμεση προειδοποίηση του κ. Σαμαρά για τα ελληνοτουρκικά, με την υπενθύμιση της λέξης «κατευνασμός» που έχει χρησιμοποιήσει ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

«Το να προειδοποιείς ότι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ δεν μπορεί να κάνουν λάθος» δεν είναι ένα μήνυμα που μπορεί να περάσει απαρατήρητο», λένε έμπειρα κοινοβουλευτικά στελέχη υπονοώντας ότι υπάρχουν κόκκινες γραμμές που ουδείς μπορεί να αγνοήσει!

Οι ίδιοι κύκλοι αξιολογούν ως σημαντική τόσο την επιβεβαίωση από τον κ. Σαμάρα ότι δεν θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, το οποίο αναμένεται να ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ, αλλά και τη σαφή διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού για την προσκόλληση του Κ. Μητσοτάκη στη στρατηγική προσέγγισης του κέντρου, αγνοώντας την παραδοσιακή βάση της ΝΔ.

«Σήμερα η ΝΔ δεν κινδυνεύει από τα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της αλλά μόνο από τον εαυτό της όταν στοχεύει αποκλειστικά στο κέντρο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. Και ο νοών νοείτο, όπως λένε οι βουλευτές την κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αναλυτικά τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Αντώνη Σαμαρά στην «Καθημερινή της Κυριακής».

«Μπορούμε εμείς, σήμερα, να συμφωνήσουμε με αυτόν που όλοι οι σύμμαχοι και εταίροι μας διαφωνούν μαζί του; Με αυτόν που οι πάντες θεωρούν «μαύρο πρόβατο»; Με αυτόν που υπηρετεί πολιτικά, οικονομικά και επιχειρησιακά, τον αντι-δυτικό άξονα; Νομίζω, λοιπόν, πως δεν είναι καλή ιδέα.

Ως πρώην πρωθυπουργός έχω υποχρέωση να μιλάω και ερχόμαστε στο πιο σημαντικό για εμάς. Οι παραβιάσεις μπορεί να έχουν μειωθεί προσωρινά τουλάχιστον αλλά οι προκλήσεις όχι. Ενώ τα τετελεσμένα που έχει δημιουργήσει η Τουρκία εις βάρος μας εξακολουθούν να ισχύουν.

Και επί των δικών μου ημερών οι παραβιάσεις είχαν σχεδόν μηδενιστεί. Το θυμάστε. Ομως αυτό δεν εμπόδισε καθόλου την Τουρκία αργότερα να επανέλθει και να τις κλιμακώσει» και συμπληρώνει με νόημα ο κ. Σαμαράς. «Ο κατευνασμός όπως πολύ σωστά υπογράμμισε και ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πάντα πολύ επικίνδυνος Λέτε δύο πρώην πρωθυπουργοί της χώρας και δύο πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας να κάνουμε τόσο λάθος;».

Και πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς: «Υπάρχει το τουρκολιβυκό μνημόνιο. Υπάρχουν οι έμπρακτες παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στις θαλάσσιες περιοχές ΑΟΖ κ.λπ. Και υπάρχουν οι πολύ πρόσφατες διακηρύξεις του Τούρκου ΑΓΕΝ για τα νησιά μας που τους έχουμε δήθεν καταλάβει. Θέλετε μήπως να θυμίσω και τις προχθεσινές δηλώσεις του ίδιου του Ερντογάν ότι η καρδιά του χτυπά στη Θεσσαλονίκη.

Η Τουρκία λοιπόν προκαλεί συνεχώς. Και δημιουργεί νέα τετελεσμένα εις βάρος μας. Αν αλλάξει αν πάρει πίσω τα τετελεσμένα το συζητάμε. Αλλά όχι πριν. Όσο επιμένουν στο παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο όσο συνεχίζεται ο εποικισμός της Αμμοχώστου τώρα μάλιστα θέλουν να φτιάξουν και ναύσταθμο εκεί όσο υποκινούν μειονοτικά ζητήματα σε Θράκη και Δωδεκάνησα τι νόημα έχει να δημιουργούμε την εντύπωση ότι υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης μεταξύ μας. Προσέξτε.

Από την κυβέρνησή μας το 2012-15 χτίσαμε δύο πολυσήμαντες τριμερείς συμμαχίες Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ και Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος.

Πώς νομίζετε ότι προσλαμβάνουν σήμερα το Ισραήλ και η Αίγυπτος την εδώ επίσκεψη του Ερντογάν δηλαδή του επίσημου προστάτη της Χαμάς. Οταν δημιουργούν τετελεσμένα εναντίον σου κι ύστερα σου λένε έλα να τα βρούμε εσύ απαιτείς πρώτα να πάρουν πίσω τα τετελεσμένα για να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος».

– Ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει νομοθετική πρωτοβουλία για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μέσα στην τετραετία. Εσείς θα ψηφίσετε το σχετικό νομοσχέδιο;

Απάντηση: Όχι! Πιστεύω ότι οφείλουμε να στηρίξουμε την “πυρηνική” οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Δηλαδή υπάρχει ΜΑΝΑ και ΠΑΤΕΡΑΣ…

Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια.

Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα “δικαιωμάτων”. Από κει και ύστερα, αν τους αναγνωρίσουμε “γάμο”, θα αναγκαστούμε αργότερα – για λόγους “εξίσωσης” ανόμοιων πραγμάτων – να αναγνωρίσουμε και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια. Όμως τα παιδιά έχουν ανάγκη από γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων. Έχουν ανάγκη – και δικαίωμα – να έχουν μάνα και πατέρα. Όχι “γονέα ένα” και “γονέα δύο”…

Το τι κάνει καθένας στην προσωπική του ζωή είναι απολύτως σεβαστό. Απολύτως!

Μη μπερδεύουμε, όμως, τις “σεξουαλικές προτιμήσεις” – που μπορεί να είναι πολλαπλές – με τα φύλα που είναι δύο. Και μη μπερδεύουμε το σύμφωνο συμβίωσης με το θεσμό της οικογένειας που μεγαλώνει παιδιά, τα οποία χρειάζονται και τα δύο φύλα.

Και κάτι ακόμα:

Οι γυναίκες δεν είναι “τεκνοποιητικές μηχανές” που θα «βοηθούν» τα ομόφυλα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδιά κι ύστερα… θα εξαφανίζονται! Αυτό υποτιμά τη γυναίκα και τραυματίζει τα παιδιά…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και η μητρότητα δεν είναι… “παροχή υπηρεσίας”! Ούτε “οικονομική συναλλαγή”. Είναι πηγή ζωής και επένδυση ζωής, με τεράστιο συναισθηματικό φορτίο – και για τις γυναίκες και για τα παιδιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.