ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Καθηγητής Γ.Σωτηρέλης: Ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση

«Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους»

Καθηγητής Γ.Σωτηρέλης: Ο πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση

Ο καθηγητής Γιώργος Σωτηρέλης αναφέρθηκε στο σκάνδαλο των υποκλοπών λέγοντας πως ο Κ.Μητσοτάκης έχει την πολιτική ευθύνη η οποία οδηγεί σε παραίτηση ενώ παράλληλα τόνισε πως θα έπρεπε να κινητοποιηθεί η δικαιοσύνη, κάνοντας λόγο για ποινικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους.

«Ας μη μιλάμε για “επισυνδέσεις”. Είναι υποκλοπές. Έχουμε υποκλοπές που είναι νομιμοφανείς αλλά παράνομες και αντισυνταγματικές. Γι’ αυτό έχουν και ποινική ευθύνη εκτός από πολιτική όσοι εμπλέκονται. Πρέπει να κινητοποιηθεί η Δικαιοσύνη. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

Ξεκάθαρο το πλαίσιο που έβαλε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Σωτηρέλης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

«Υπάρχει θέμα υπέρβασης των ορίων του Συντάγματος. Η ευθύνη ανήκει ολόκληρη στον πρωθυπουργό. Δεν μεταβιβάζεται. Είναι ο ίδιος προϊστάμενος της ΕΥΠ, επέβαλε τον Διοικητή της ΕΥΠ χωρίς να διαθέτει τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και την εποπτεύουσα εισαγγελέα, η οποία είχε επίσης ελλιπή προσόντα και μάλιστα εξελέγη μετά από πίεση του πρωθυπουργικού γραφείου με οριακή πλειοψηφία 6-5, ενώ στους μειοψηφούντες ήταν και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Δεν μπορεί λοιπόν, μετά από τρία χρόνια, ο κ. Μητσοτάκης να λέει ότι υπάρχουν προβλήματα στην λειτουργία της ΕΥΠ».

«Είναι αδιανόητο ότι πέρασε διάταξη που δεν επιτρέπει στην ΑΔΑΕ να γνωστοποιεί την παρακολούθηση μετά την λήξη της. Το ίδιο διάστημα, μάλιστα, αυξήθηκαν οι παρακολουθήσεις και διαπιστώνεται ότι παρακολουθείται πολιτικός από κόμμα που ενδιαφέρει πολιτικά την κυβέρνηση για τις μετεκλογικές εξελίξεις, γιατί αυτό νομίζω πως είναι και το ζήτημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η πολιτική ευθύνη βαρύνει τον πρωθυπουργό και η ανάληψή της σημαίνει παραίτηση. Φοβάμαι ότι θα πάμε σε εκλογές με επίκληση εθνικού θέματος. Όμως δεν υπάρχει σοβαρό εθνικό θέμα. Υπάρχει αυτό το θέμα που έχει αποκαλυφθεί και την ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.