ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

«Κεραυνός» από ΗΠΑ «χτυπά» Κ.Μητσοτάκη-Γ.Δημητριάδη-Φ.Μπίτζιο και Γ.Λαβράνο για Predator: «Το εξήγαγαν σε ανελεύθερα καθεστώτα»

Κυρώσεις από ΗΠΑ στην Intellexa S.A (με έδρα την Ελλάδα) , τον T.Dilian και σε όσους έδωσαν άδεια εξαγωγής για Ουκρανία, Μαδαγασκάρη και Σουδάν

«Κεραυνός» από ΗΠΑ «χτυπά» Κ.Μητσοτάκη-Γ.Δημητριάδη-Φ.Μπίτζιο και Γ.Λαβράνο για Predator: «Το εξήγαγαν σε ανελεύθερα καθεστώτα»

«Κεραυνός» προερχόμενος από τις ΗΠΑ χτυπά τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη, τον ανιψιό του Γ.Δημητριάδη και τους εμπλεκόμενους στην σκοτεινή υπόθεση των υποκλογπών, Φ.Μπιτζιο και Γ.Λαβράνο, για το Predator καθώς οι Αμερικανοί επιβάλουν κυρώσεις στην Ιntellexa S.A. (με έδρα την Ελλάδα) στον ιδιοκτήτη της T.Dilian και σε όσους προώθησαν και ενέκριναν την εξαγωγή του κατασκοπευτικού λογισμικού σε αυταρχικά καθεστώτα.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από ανάρτηση στον ιστότοπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών (και όπως δημοσίευσε χθες το pronews.gr) στη λίστα των κυρώσεων περιλαμβάνονται:

Ο Τ.Dilin, «ιδρυτής της κοινοπραξίας Intellexa και ο αρχιτέκτονας πίσω από τα κατασκοπευτικά εργαλεία της.

Η κοινοπραξία είναι ένας πολύπλοκος διεθνής ιστός αποκεντρωμένων εταιρειών που ελέγχονται είτε πλήρως είτε εν μέρει από τον Ντιλιάν, μεταξύ άλλων μέσω της Σάρα Αλεξάνδρα Φαισάλ Χάμου».

Η Σάρα Αλεξάνδρα Φαισάλ Χάμου, «ειδική σε θέματα εξωχώριων εταιρειών, που έχει παράσχει διαχειριστικές υπηρεσίες στην κοινοπραξία Intellexa, συμπεριλαμβανομένης της ενοικίασης χώρων γραφείων στην Ελλάδα για λογαριασμό της Intellexa S.A.

Η Χάμου κατέχει ηγετικό ρόλο στις εταιρείες Intellexa S.A., Intellexa Limited και Thalestris Limited».

Η Intellexa S.A., «εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα την Ελλάδα, που στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Intellexa έχει εξαγάγει τα εργαλεία παρακολούθησής της σε αυταρχικά καθεστώτα.

Η Intellexa S.A. προστέθηκε στον κατάλογο οντοτήτων του υπουργείου Εμπορίου στις 18 Ιουλίου 2023, για εμπορία εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση πρόσβασης σε συστήματα πληροφοριών, απειλώντας την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως».

Η Intellexa Limited, «εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Intellexa που δρα ως μεταπωλητής τεχνολογίας και κατέχει περιουσιακά στοιχεία για λογαριασμό της κοινοπραξίας.

Η Intellexa Limited είχε επίσης προστεθεί στη λίστα κυρώσεων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ στις 18 Ιουλίου 2023».

Η Cytrox AD, «εταιρεία με έδρα τη Βόρεια Μακεδονία στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Intellexa, που ενεργεί ως προγραμματιστής του λογισμικού κατασκοπείας Predator της κοινοπραξίας.

Η Cytrox AD είχε επίσης προστεθεί στη λίστα κυρώσεων του υπουργείου Εμπορίου στις 18 Ιουλίου 2023».

Η Cytrox Holdings Zartkoruen Mukodo Reszvenytarsasag (Cytrox Holdings ZRT), «εταιρεία με έδρα την Ουγγαρία στο πλαίσιο της κοινοπραξίας Intellexa, η οποία ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Predator για τον όμιλο πριν μεταφερθεί η παραγωγή του στη Βόρεια Μακεδονία.

Η Cytrox Holdings ZRT προστέθηκε στον κατάλογο οντοτήτων του υπουργείου Εμπορίου στις 18 Ιουλίου 2023, για εμπορία εργαλείων που χρησιμοποιούνται για την απόκτηση πρόσβασης σε συστήματα πληροφοριών, απειλώντας την ιδιωτική ζωή και την ασφάλεια ατόμων και οργανισμών παγκοσμίως».

Η Thalestris Limited, «εταιρεία με έδρα την Ιρλανδία εντός της κοινοπραξίας Intellexa που κατέχει δικαιώματα διανομής του λογισμικού Predator και ενεργεί ως χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών για την κοινοπραξία».

Σημειώνεται ότι η εξαγωγή του Predator σε Ουκρανία, Σουδάν και Μαδαγασκάρη έγινε από την Ελλάδα καθώς η Intellexa χρησιμοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για να πάρει άδεια εξαγωγής του από το ΥΠΕΞ το οποίο την ενέκρινε σε ανελεύθερα καθεστώτα όπως αυτά του Σουδάν και της Μαδαγασκάρης.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο το χρησιμοποιούσαν από την ελληνική κυβέρνηση για να παρακολουθούν χιλιάδες ανθρώπων στην Ελλάδα, επειδή τους θεωρούσαν «ενοχλητικούς» ή πιθανούς αντιπάλους, αλλά θησαύριζαν από αυτό δίνοντας άδειες εξαγωγής του Predator σε άλλες χώρες με αυταρχικά καθεστώτα.

Οι ΗΠΑ αποφάσισαν να κινητοποιηθούν ειδικά μετά το δημοσίευμα του pronews.gr για την «λεηλασία» των δεδομένων που προέκυψαν από τις παράνομες παρακολουθήσεις και ήταν αποθηκευμένα στους server της Intellexa.

Στους server υπάρχουν δεδομένα που αφορούν Αμερικανούς.

Στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν για να παγιδεύσουν τα θύματά τους, «πλαστές» ιστοσελίδες υπαρκτών ελληνικών σάιτ με ισχυρό τον χαρακτήρα της έγκυρης πληροφόρησης, όπως βέβαια το «pronews.gr.com».

Όπως έχει αποκλυφθεί, είχε δημιουργηθεί από την ΕΥΠ σε συνεργασία με μία ομάδα Ισραηλινών στην Τσεχία η πλαστή ιστοσελίδα pronews.gr.com, την οποία χρησιμοποιούσαν για να «φυτεύουν» το Predator.

Υπήρχαν περίπου 500 κινητά-βασικοί στόχοι πολιτικών, εκδοτών, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών και χιλιάδων άλλων γύρω από αυτούς που κτυπήθηκαν από την κυβέρνηση.

Βάσει των στοιχείων της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) έγιναν μόνο στα έτη 2019 και 2020 πάνω από 25.000 «επισυνδέσεις» για λόγους εθνικής ασφάλειας κατόπιν αντίστοιχων εισαγγελικών παραγγελιών.

Τον Ιούλιο του 2020, αγοράζονται τα πρώτα δύο domain-παγίδα με σκοπό να αποσταλούν από αγνώστους σε υποψήφιους στόχους παρακολούθησης του Pretador, συνοδευόμενα από ένα προσωποποιημένο μήνυμα προκειμένου να τους παρακινήσουν να πατήσουν πάνω στο ψευδεπίγραφο link και να μολύνουν εν αγνοία τους το κινητό τους.

Xρησιμοποίησαν το πρώτο πλαστό domain με αναγραμματισμό της δικαστικού περιεχομένου ιστοσελίδας edolio5.blogspot.com, σε blogspot.edolio5.com,

Στη λίστα των ψεύτικων domain, πρώτη θέση με διαφορά έχουν παραλλαγές ειδησεογραφικών ιστοσελίδων, θεματικών ιστοσελίδων, εμπορικών σελίδων κλπ. τα οποία στέλνονταν σε στόχους που είχαν συγκεκριμένα ενδιαφέροντα: Π.χ. το pronews.gr.com, το έστελναν σε «στόχους» που θεωρούσαν ότι είχαν αυξημένο ενδιαφέρον για το παρασκήνιο της πολιτικής, τα κυβερνητικά σκάνδαλα, την γεωστρατηγική, τα εξοπλιστικά θέματα κλπ.

Οι χρήστες κινητών-στόχοι ελάμβαναν ένα μήνυμα: «Κοίτα να δεις τι αποκαλύπτει το pronews.gr (.com)» και όσοι δεν πρόσεχαν ότι είχε προστεθεί το .com, το άνοιγαν και αυτομάτως κατέβαζαν το Predator στο κινητό τους και ξεκινούσε η παρακολούθησή τους!

Από την κοινή αρχιτεκτονική των πλαστών site, αλλά και τη διαφήμιση των μολύνσεων στο δημόσια προσβάσιμο υλικό της εταιρείας, προκύπτει ότι η δημιουργία του λογισμικού και η διείσδυση στη συσκευή (μόλυνση) πωλούνται ως ενιαία υπηρεσία και κοστίζουν πολλά εκατομμύρια ευρώ (περίπου δέκα).

Τα domain, nissan.gr[.]com, bmw.gr[.]com και suzuki.gr[.]com τα έστελναν σε οικονομικούς στόχους που ήξεραν ότι τους ενδιέφερε η κίνηση στην αγορά αυτοκινήτου.

Στον κατάλογο εμφανίζονται και κάποιες ιστοσελίδες πιο εστιασμένες γεωγραφικά, όπως το orchomenos.news, το politika[.]bid (μοιάζει με το politikalesvos[.]gr) και stonisi[.]news., που τα έστελναν σε άτομα με καταγωγή ή οικονομικά-πολιτικά ενδιαφέροντα από αυτές τις περιοχές.

Ιστοσελίδες με αθλητικού περιεχομένου θέματα π.χ. το paok-24[.]com (η μοναδική αθλητική ομάδα του καταλόγου) την έστελναν σε παράγοντες της Βορείου Ελλάδος.

Ένα από τα site που παραποιήθηκαν για να ξεγελάσουν τους εν δυνάμει στόχους είναι και το kranosgr.com (που το έκαναν kranos.gr[.]com), μια ενημερωτική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε στελέχη των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας, με τα οποία παγίδευαν στρατιωτικούς!

Στο πλέγμα των ψεύτικων domains υπάρχουν και αρκετά που παραπέμπουν σε πολύ γνωστούς παρόχους υπηρεσιών, όπως για παράδειγμα η Viva (viva[.]gr[.]com), η Cosmote (ebill[.]cosmote[.]center ​), η Uber (ube[.]gr[.]com) και το youtube (youtube[.]gr[.]live).

Η Intellexa, πρόσφατα έθεσε τους διακομιστές της (server) εκτός λειτουργίας αφού τα στοιχεία των «πελατών» της που χρησιμοποιούσαν το πρόγραμμα και των στόχων τους, φέρεται ότι αποκαλύφθηκαν.

Δηλαδή υπάρχει «breach of security» (κενό ασφαλείας).

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν υποκλοπές αξιωματούχων τους από το Predator στην Ελλάδα κατά τις συνομιλίες τους με κυβερνητικά στελέχη.

Δεν στοχοποιούσαν τους Αμερικανούς αλλά τους Έλληνες αξιωματούχους αλλά καταγράφηκαν οι θέσεις και τα στοιχεία τους τα οποία μάλιστα τέθηκαν υπόψιν πλευράς η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να τα έχει στα χέρια της.
Υπό το πρίσμα αυτού του γεγονότος οι Αμερικανοί πέρασαν νόμο που θα απαγορεύει μέχρι και την είσοδο στις ΗΠΑ Ελλήνων και λοιπών αξιωματούχων

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκδοθεί απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ ακόμα και για τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη!

Πότε και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό; Σε τυχόν εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ όπου θα ήθελε να ανταποδώσει τα «γελάκια» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Νταβός στο άκουσμα του ονόματος του.

Ή θα μπορούσαν να τον απειλήσουν με απαγόρευση εισόδου που κάτι τέτοιο βέβαια θα σήμαινε την αυτόματη πτώση της οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την είσοδο στο έδαφός τους σε όσους κυβερνητικούς αξιωματούχους και ιδιώτες εμπλέκονται σε υποκλοπές τύπου Predator και τίθεται το ερώτημα:

Θα απαγορευτεί η είσοδος στην μισή ελληνική κυβέρνηση; Θα μπορούσε γιατί τόσοι περίπου εμπλέκονται στην δυσώδη υπόθεση των υποκλοπών.

Σημειώνεται ότι με χρήματα της ΕΕ και μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ συγχρηματοδοτήθηκε η αγορά του λογισμικού υποκλοπών Predator όπως αναφέρουν τα στοιχεία του φακέλου που συγκέντρωσε η Επιτροπή PEGA (η ονομασία προέρχεται από το λογισμικό παρακολούθησης Pegasus παρόμοιου με το Predator) σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.

Όπως αποκαλύπτεται πολλοί υπουργοί της ελληνικής κυβένησης είναι μπλεγμένοι στην χρηματοδότηση με άλλα λόγια έχουν βάλει τις υπογραφές τους.

Προκύπτουν τα εξής ερωτήματα:

Οι ΗΠΑ θα απαγορεύσουν την είσοδο τους στη χώρα τους;

Θα κινηθεί στην Ελλάδα κάποιος εισαγγελέας;

Το ότι είχαν δημιουργήσει πλαστό pronews, για να κάνουν όλα αυτά, τι περιμένουν για να δράσουν;

Το επόμενο βήμα είναι να τους συλλάβουν.

Αλλά και για τους Έλληνες αξιωματούχους που είχαν υπογράψει τις άδειες εξαγωγής, θα υπάρξει ποινική δίωξη;

Θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι. Να θυμίσουμε ότι για την εμπλοκή του Τ.Dilian στην Κύπρο είχε συλληφθεί και εν συνεχεία αφέθηκε ελεύθερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.