Φ.Γεννηματά: «Εικόνες απελπισίας στο Αφγανιστάν – Χρέος μας να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών»

Φ.Γεννηματά: «Εικόνες απελπισίας στο Αφγανιστάν – Χρέος μας να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών»

Δίκαιη κατανομή των Αφγανών προσφύγων στις χώρες της ΕΕ προτείνει και διεκδικεί η Φώφη Γεννηματά. Ταυτόχρονα δε, ζητά την προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών στη χώρα.

«Εικόνες απελπισίας στο Αφγανιστάν. Μια ακόμη αποτυχία του δυτικού κόσμου», επισημαίνει, στην ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Είναι, όμως, χρέος όλης της διεθνούς κοινότητας να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να προστατευθούν τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα αυτή. Η απειλή της επιστροφής τους σε ένα σκοτεινό μεσαίωνα, είναι υπαρκτή. Ιδιαίτερα για αυτές που τα τελευταία χρόνια έκαναν μεγάλα βήματα για τη χειραφέτησή τους», σημειώνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την άλλη, για το θέμα των προσφύγων ζητά από την ελληνική κυβέρνηση «να πιέσει την ΕΕ για τη διαχείριση του κύματος των πολιτικών προσφύγων, που θα υπάρξει. Να κατανεμηθεί δίκαια σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρώπη έχει ηθικό χρέος απέναντι τους», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.