ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Φ.Γεννηματά: «Να “τρέξουμε” τις διαδικασίες για τα εσωκομματικά και να κερδίσουμε»

Φ.Γεννηματά: «Να “τρέξουμε” τις διαδικασίες για τα εσωκομματικά και να κερδίσουμε»

Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών κινείται και επίσημα το ΚΙΝΑΛ, μετά και την αναφορά της Φώφης Γεννηματά.

Αμέσως μετά την επιστροφή της Φώφης Γεννηματά, από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Θα συνεδριάσει η Επιτροπή Δεοντολογίας που θα εισηγηθεί την ημερομηνία αλλά και τον τρόπο της εκλογικής αναμέτρησης. Πιθανότατα στις 26 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η ΚΠΕ του κόμματος. Θα έχει ήδη προηγηθεί συνεννόηση μεταξύ των επιτελείων των 4 υποψηφίων.

Η επιτροπή δεοντολογίας, σύμφωνα με το καταστατικό του ΚΙΝΑΛ είναι το κεντρικό όργανο διοργάνωσης των διαδικασιών εκλογής προέδρου από τη βάση. Αποτελείται από 11 μέλη που αναδεικνύονται από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και πρόεδρος είναι ο Θόδωρος Καπετανάκης. Για να μπορέσουν να ορίσουν την ημερομηνία της εκλογικής αναμέτρησης θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Βάση καταστατικού, οι κάλπες θα στηθούν είτε στα μέσα του Νοεμβρίου ή το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Από την πλευρά του Ανδρέα Λοβέρδου, η απόφαση αυτή είναι ευπρόσδεκτη. Άλλωστε, ο ίδιος σύμφωνα με συνομιλητές του, είχε στείλει επιστολή στον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη. Παρότι το περιεχόμενο κρατείται κρυφό και από τις δύο πλευρές, ουσιαστικά ο κ. Λοβέρδος ζητούσε την επίσπευση των διαδικασιών, λέγοντας μάλιστα ότι μόνο ο πολιτικός φόβος είναι ο λόγος της οποιασδήποτε καθυστέρησης.

Πάντως, ο Ανδρέας Λοβέρδος, από τον Ιούνιο είχε ζητήσει να δρομολογηθούν τα πράγματα και από τον Σεπτέμβριο να έχουν εκκινηθεί οι διαδικασίες. Μάλιστα, είχε τονίσει ότι θέλει χώρο και για τους υπόλοιπους υποψηφίους στα γραφεία του κόμματος στη Τρικούπη, υπογραμμίζοντας πως το κόμμα ανήκει σε όλους.

Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζουν από την πρώτη στιγμή, πως το βασικό είναι να γίνουν σωστά και θεσμικά οι διαδικασίες. Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι επιθυμούν να είναι οι διαδικασίες όπως το 2017. Δηλαδή, ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες.

Από το περιβάλλον του Χάρη Καστανίδη τονίζεται η ανάγκη για ενότητα. «Δεν είμαστε διαφορετικό κόμμα, χρειάζεται ψυχραιμία», υπογραμμίζουν. Και ο ίδιος πάντως, είναι υπέρ των ανοιχτών διαδικασιών «με συνεννόηση μεταξύ των συντρόφων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε κάθε περίπτωση, οι καλά γνωρίζοντες της κεντροαριστερής παράταξης γνωρίζουν ότι ο μόνος δρόμος για την ενδυνάμωση του κόμματος είναι η ενότητα. Άλλωστε κοινός στόχος όλων είναι το κόμμα να καταφέρει να διπλασιάσει τα ποσοστά του και να είναι μια ισχυρή και υπολογίσιμη αντιπολιτευτική δύναμη στην πολιτική σκακιέρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.