Το δώρο που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης: «Αγαπητέ Εκρέμ…»

Το δώρο που έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης: «Αγαπητέ Εκρέμ…»

Την ώρα που έχει ανεβεί στα ύψη το θερμόμετρο στο Κίνημα Αλλαγής και όλοι περιμένουν να μάθουν για το επόμενο βήμα του Γιώργου Παπανδρέου, εκείνος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα συναντήθηκε με τον δήμαρχο της πόλης, Εκρεμ Ιμάμογλου.

Μάλιστα, δεν πήγε με άδεια χέρια αφού έδωσε δώρο στον Ιμάμογλου ένα βιβλιο «για την ειρήνη και τον αθλητισμό».

Σε ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Oι τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας και στις χώρες μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία».

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη και να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας», είπε ακόμη.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Γιώργου Παπανδρέου

Αγαπητέ Εκρέμ,

Είμαι πολύ χαρούμενος που σε ξανασυναντώ, αυτή τη φορά στην Κωνσταντινούπολη. Αγωνιζόμαστε από κοινού για δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη, βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη και κοινωνίες χωρίς αποκλεισμούς.

Οι τεράστιες προκλήσεις στην περιοχή μας και στις χώρες μας, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο με στενή συνεργασία.

Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε αυτήν την ανάγκη και να δράσουμε για την προώθηση μιας ειρηνικής συνύπαρξης και σχέσεων καλής γειτονίας.

Να συνεργαστούμε σε διαφορετικά επίπεδα για την αντιμετώπιση αυτών των σημαντικών ζητημάτων, όπως οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, η αύξηση των τιμών της ενέργειας, η μετανάστευση.

Ο ρόλος των μητροπολιτικών πόλεων είναι πολύ σημαντικός σε αυτές τις προσπάθειες.

Οι πόλεις είναι από τη φύση τους εργαστήρια δημοκρατίας και συμμετοχής.

Πολιτικοί, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρηματική κοινότητα, καλλιτέχνες και διανοούμενοι, ακαδημαϊκός κόσμος και μέλη της κοινωνίας των πολιτών μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές για μια αλλαγή παραδείγματος που θα ωφελήσει την περιοχή μας, τις χώρες μας, τους λαούς μας.

Την προηγούμενη φορά που συναντηθήκαμε συζητήσαμε επίσης τη σημασία της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στην προώθηση της ειρηνικής κουλτούρας και των Ολυμπιακών αξιών στον κόσμο. Έτσι θεώρησα σκόπιμο να σας φέρω ένα ιδιαίτερο δώρο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ένα βιβλίο για την ειρήνη και τον αθλητισμό που ελπίζω ότι θα σας εμπνεύσει στις μελλοντικές σας προσπάθειες – ευχαριστώ πολύ για τη ζεστή φιλοξενία σου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.