ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΚΙΝΑΛ – Ν.Ανδρουλάκης: Νικητής με 68% δείχνουν τα συγκεντρωτικά – Τον συνεχάρη ο Γ.Παπανδρέου (upd)

ΚΙΝΑΛ – Ν.Ανδρουλάκης: Νικητής με  68%  δείχνουν τα συγκεντρωτικά – Τον συνεχάρη ο Γ.Παπανδρέου  (upd)

(Ανανέωση) Ο Γιώργος Παπανδρέου παραδέχτηκε και επίσημα την ήττα του στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αφού τηλεφώνησε στο Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για τη νίκη του.


Συντριπτική η διαφορά με 67,9% (132.706 ψήφοι) για τον Ν.Ανδρουλάκη έναντι 32,1% (62.748 ψήφοι) για τον Γ.Παπανδρέου στο 95,37% των επίσημων αποτελεσμάτων

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στο 70% της καταμέτρησης ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 68,4% ενώ ο Γιώργος.Α.Παπανδρέου ακολουθεί με 31,8%.

Να σημειωθεί πως ο Γ.Α.Παπανδρέου φαίνεται να λαμβάνει λιγότερους ψήφους από την περασμένη Κυριακή.


Στο 38% των ψήφων που έχουν καταμετρηθεί, προηγείται σταθερά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 69%, έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ Σε τρία εκλογικά κέντρα ακυρώθηκε η κάλπη: 1. Αγχίαλος (Βόλος), 2. Ερέτρια, 3. Ορχόμενος (που υπήρχε και επεισόδιο).

Άνετη επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη δείχνουν τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα τον εσωκομματικών εκλογών του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη νέου προέδρου.

Οι πληροφορίες από τα εκλογικά κέντρα κυρίως της περιφέρειας κάνουν λόγο για μία νίκη του ευρωβουλευτή, με ποσοστό που κυμαίνεται άνω του 65%.

Ειδικότερα, στο 12% των καταμετρημένων ψηφοδελτίων, ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάνει 68% και ο Γιώργος Παπανδρέου 12%

Στο 14% των ψήφων, που έχουν καταμετρηθεί, είναι μπροστά ο Νίκος Ανδρουλάκης με 69%, έναντι 31% του Γιώργου Παπανδρέου.


Έκλεισαν στις 19:30 και μετά από μισή ώρα παράτασης, οι κάλπες και αυτομάτως ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψήφων το αποτέλεσμα της οποίας θα δώσει και οριστική απάντηση στο ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΚΙ.ΝΑΛ μετά τη μονομαχία Ανδρουλάκη-Παπανδρέου.

Συνολικά πάνω από 205.000 πολίτες ψήφισαν στον β’ γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό όσων συμμετείχαν στην αντίστοιχη εκλογική διαδικασία, το 2017.

Στο λεκανοπέδιο από τις 7 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες σημειωνόταν συνεχής και δυναμική ροή στα εκλογικά τμήματα. Ίδια «εικόνα» έχουν οι επιτελείς των δύο υποψηφίων και για τις άλλες περιφέρειες τη χώρας.

Η εκλογή νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής που προσβλέπει στην «αλλαγή σελίδας», είναι πλέον θέμα ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι θα μπορούν να ανακοινώσουν τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα γύρω στις 21.00 το βράδυ, έχοντας πάντα καταχωρήσει και σημαντικό δείγμα από την Αττική.

Τα πρώτα ευρήματα μιλούν για ισχυρό προβάδισμα Ανδρουλάκη,

Το πρώτο αποτέλεσμα έρχεται από το Βελβεντό: πρώτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με 68 ψήφους και δεύτερος ο Γιώργος Παπανδρέου με 18. Στην κάλπη βρέθηκε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Λίγα λεπτά αργότερα ήρθε το αποτέλεσμα από το Τρανόβαλτο: Νίκος Ανδρουλάκης 104 ψήφοι και Γιώργος Παπανδρέου 14.

Ίδια εικόνα και από το εκλογικό κέντρο στο Τσοτύλι: Νίκος Ανδρουλάκης 80 και Γιώργος Παπανδρέου 17.

Στη Νεάπολη Κοζάνης: Νίκος Ανδρουλάκης 104 ψήφοι και Γιώργος Παπανδρέου 33.

Στις Πρέσπες: Νίκος Ανδρουλάκης 43 και Γιώργος Παπανδρέου 7.

Νίκος Ανδρουλάκης -το φαβορί που κατάφερε να εξασφαλίσει ισχυρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο- και Γιώργος Παπανδρέου, που επιχείρησε με επιθετική «γραμμή» τις τελευταίες μέρες να συσπειρώσει δυνάμεις, εκτιμούν ότι η μαζική προσέλευση του κόσμου και αυτήν την Κυριακή θα ενδυναμώσει το εγχείρημα και θα αποτελέσει την αναγκαία και ικανή συνθήκη για την επίτευξη του στόχου: την διασφάλιση της ενότητας της παράταξης για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις «διπλές» λόγω απλής αναλογικής εθνικές εκλογές που θα ακολουθήσουν, κάποια «στιγμή» μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει και αναμένει μια καθαρή εντολή από το αποτέλεσμα της αποψινής κάλπης. Πιστεύει ότι η μαζική συμμετοχή και αυτήν την Κυριακή θα διασφαλίσει την ενωτική επανεκκίνηση της παράταξης από τη Δευτέρα και θα διαψεύσει όλους όσοι προσβλέπουν στο «ξεφούσκωμα» της ελπίδας και σε μια ισχνή «νομιμοποίηση» του εγχειρήματος. Ποντάρει εκ νέου στο σύνθημα «ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία» και ετοιμάζεται για την «επόμενη μέρα», καθώς η νίκη του έχει σχεδόν προεξοφληθεί.

Οι 99.120 ψήφοι που έλαβε στον πρώτο γύρο (36,88%) είναι ένας «αριθμός» που σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές μπορεί πιο εύκολα να διευρυνθεί και σαφώς πιο δύσκολα να περιοριστεί, λόγω των προσδοκιών που δημιουργήθηκαν από την καθαρή πρώτη νίκη του Ανδρουλάκη και των διαφαινόμενων συμμαχιών υπέρ της υποψηφιότητάς του μεταξύ της 5ης και της 12ης Δεκεμβρίου. Οι ίδιοι άνθρωποι σημειώνουν ότι η πολιτική δεν είναι βέβαια αριθμητική, αλλά και οι αδιάψευστοι αριθμοί είναι αναγκαίοι για τα πολιτικά συμπεράσματα και τις ασφαλείς εκτιμήσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινά με βάση εκκίνησης τις σχεδόν 100 χιλιάδες ψηφοφόρων, προσδοκά ότι θα αποτρέψει «διαρροές» και προσβλέπει στην ενδυνάμωση της νίκης του από απογοητευμένους παπανδρεϊκούς (ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε 75.183 ψήφους και ποσοστό 29,97% στον α’ γύρο), από την ευρεία επίσης δεξαμενή του Ανδρέα Λοβέρδου (έλαβε 69.827 ψήφους) αλλά και από των κ.κ Παύλου Χρηστίδη, Παύλου Γερουλάνου και Χάρη Καστανίδη που τους ψήφισαν 8.733, 8.027 και 7.908 πολίτες αντίστοιχα.

Οι επιτελείς του κ. Ανδρουλάκη κρίνοντας από τα υπάρχοντα δεδομένα δεν αποκλείουν και μια νίκη με ποσοστό 60+, αν και αποφεύγουν τα προγνωστικά για το σκορ του δεύτερου γύρου.

Εκφράζουν ωστόσο βεβαιότητα για το ότι ένα μεγάλο μέρος ψηφοφόρων του Ανδρέα Λοβέρδου κινείται προς την πλευρά Ανδρουλάκη, ενώ την ίδια στιγμή αναγνωρίζουν ότι και η πλευρά Παπανδρέου θα εξασφαλίσει εισροές από την ίδια πλευρά.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ίσως και αύριο- το αργότερο την Τρίτη- θα συγκαλέσει, εφόσον εκλεγεί, την κοινοβουλευτική ομάδα και θα προτείνει τέσσερις βουλευτές για τις θέσεις του Προέδρου, του γραμματέα της ΚΟ και των δύο κοινοβουλευτικών εκπροσώπων. Η προεργασία έχει ήδη γίνει, αλλά αναμένονται για την τελική λίστα και τα μηνύματα της αποψινής κάλπης.

Το μήνυμα της ανανέωσης λέγεται ότι θα οδηγήσει στην εκπροσώπησή του από τον Μιχάλη Κατρίνη, αν και δεν αποκλείεται να αναλάβει τον κρίσιμο ρόλο ο Κώστας Σκανδαλίδης. Στη «λίστα» προς αξιοποίηση ακούγεται επίσης ότι συμπεριλαμβάνονται και οι κ.κ Χάρης Καστανίδης, οι κυρίες, Χαρά Κεφαλίδου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Λίτσα Λιακούλη κα.

Έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ πάντως υπογραμμίζει το ενδεχόμενο «εκπλήξεων», υποστηρίζοντας ότι ο νέος αρχηγός έχει κάθε λόγο να αναμένει το εκλογικό «απόσταγμα» της 12ης Δεκεμβρίου για να σταθμίσει τα νέα δεδομένα πριν από την κάθε του κίνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.