Ανεβάζει τους τόνους η Φ. Γεννηματά: «Μάχη δύο διαφορετικών αντιλήψεων η ανασυγκρότηση της οικονομίας»

Ανεβάζει τους τόνους η Φ. Γεννηματά: «Μάχη δύο διαφορετικών αντιλήψεων η ανασυγκρότηση της οικονομίας»

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπολίτευση, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή τις συζητήσεις για την ανασυγκρότηση της οικονομίας. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έκανε πρόταση για εξαμηνιαία επιδότηση του μισθού των εργαζομένων κατά 40%.

Στην πρώτη φάση της διαχείρισης της πανδημίας, η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ προσέφερε στήριξη στα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη διάδοση του ιού και τόνισε ότι δεν μηδενίζει, αν και θεωρεί ανεπαρκή, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη στήριξη της οικονομίας και του κόσμου της εργασίας.

Όμως, η έναρξη της συζήτησης για την επόμενη μέρα της χώρας, αναγκάζει την παράταξη να αναπροσαρμόσει την αντιπολιτευτική τακτική της, ώστε να στηρίξει το αφήγημα για την ανασυγκρότηση κοινωνίας και οικονομίας που η Φώφη Γεννηματά περιέγραψε ως μια «μάχη που θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή που πρεσβεύει την επιστροφή σε μια συντηρητική «κανονικότητα» και τη λιτότητα, και αυτή που πρεσβεύει η σοσιαλδημοκρατία».

Η πρώτη αντίληψη που σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ εκπροσωπεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, απουσιάζει από τον λόγο του πρωθυπουργού, ο οποίος όπως παρατηρούν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη διατηρεί υψηλά ποσοστά αποδοχής στους ψηφοφόρους της παράταξης και φιλοτεχνεί, μεθοδικά, ένα προφίλ κεντρώου ηγέτη απειλώντας με κατάληψη ζωτικό χώρο της.

Το ΚΙΝΑΛ θα επιχειρήσει να απαξιώσει την προσπάθεια πολιτικής μετατόπισης του Κυριάκου Μητσοτάκη, χρησιμοποιώντας την υπόθεση με τα voucher για να τονίζει ότι η στήριξη των εργαζομένων δεν υπάρχει στην πράξη, αλλά μόνο στα λόγια. Συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά ερευνούν τις ΠΝΠ, ώστε να στηρίξουν με επιχειρήματα το αίτημα για αποπομπή του Γιάννη Βρούτση, ενώ θα συνεχίσουν να βάλουν κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, καταλογίζοντας του καθυστερήσεις στο μέτωπο της προστασίας της πρώτης κατοικίας και στη στήριξη συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, όλα αυτά δεν αλλάζουν μια πραγματικότητα για την οποία η Χαριλάου Τρικούπη αναζητεί συνταγή αντιμετώπισης. Ο πρωθυπουργός κυριαρχεί αυτή την στιγμή στον χώρο του κέντρου και αν το ΚΙΝΑΛ στρίψει απότομα το τιμόνι προς τα αριστερά, κινδυνεύει να ταυτισθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.