Ν.Ανδρουλάκης: «Οι κυρώσεις προς την Τουρκία θα πρέπει να είναι χρηματοπιστωτικές»

Ν.Ανδρουλάκης: «Οι κυρώσεις προς την Τουρκία θα πρέπει να είναι χρηματοπιστωτικές»

Ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει καθυστερήσει αισθητά τις διαδικασίες για τις κυρώσεις προς την Τουρκία.

Όπως επισήμανε, από τον Οκτώβριο έπρεπε να κινηθεί ο πρωθυπουργός ώστε να επιβληθούν κυρώσεις στην Άγκυρα. «Δυστυχώς καθυστερήσαμε, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός καθυστέρησαν», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν φάνηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στη Τουρκία στη Σύνοδο Κορυφής που είναι προγραμματισμένη για τις 10 & 11 Δεκεμβρίου. Σημείωσε, ότι αυτή τη φορά υπάρχουν σοβαρά θέματα που τρέχουν και πιέζουν όπως το Ταμείο Ανάκαμψης, ο προϋπολογισμός της ΕΕ και την αντιπαράθεση με Ουγγαρία και Πολωνία αλλά και το Brexit. Και αυτό όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, είναι ένας βασικός λόγος που δεν επιτρέπουν να είναι προτεραιότητα της Ένωσης η επιθετικότητα της Τουρκίας.

Μιλώντας για τις θέσεις των Σοσιαλιστών, ο κ. Ανδρουλάκης, υπογράμμισε τις παρεμβάσεις που έχουν πάρει ήδη, με δική του πρωτοβουλία, αναφέροντας και το ψήφισμα του εμπάργκο στην πώληση όπλων στη Τουρκία. «Οι κυρώσεις πρέπει να είναι χρηματοπιστωτικές», πρόσθεσε.

Προς αυτή την κατεύθυνση, όπως είπε, γίνονται ήδη ενέργειες καθώς για παράδειγμα έχουν μειωθεί αισθητά τα χρήματα που δίνονται στη Τουρκία για τις προενταξιακές διαδικασίες. Από 3,6 δις εκατομμύρια που έλαβε, πλέον παίρνει μόλις 116 εκατομμύρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία ωστόσο, έχει συμμάχους εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ισχυρά κράτη όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία είναι κατά των κυρώσεων, είπε ο ευρωβουλευτής. Σημείωσε, ότι κατά τη γνώμη του, πρέπει να μην προσπερνάμε τα όσα κάνει γενικότερα η Άγκυρα τόσο στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί αλλά και την προκλητικότητα της απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα. «Μπορούμε να χτίσουμε στο θέμα των κυρώσεων, όχι απέναντι στον τουρκικό λαό, αλλά στην κυβέρνηση τους», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.