ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

ΚΙΝΑΛ: «Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι ένα σχέδιο φθηνής εργασίας και αφορά τους λίγους»

ΚΙΝΑΛ: «Το εργασιακό νομοσχέδιο είναι ένα σχέδιο φθηνής εργασίας και αφορά τους λίγους»

O βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης τόνισε ότι η κυβέρνηση νομοθετεί σήμερα, εκβιαστικά, ευκαιριακά, μονόπλευρά υπέρ των εργοδοτών και ως εκ τούτου άδικα.

Οι επιπτώσεις αυτού του νομοσχεδίου, τόνισε ο κ. Κατρίνης, θα είναι μεν εξαιρετικά δυσμενείς για τους εργαζόμενους, αλλά θα φανούν μακροχρόνια, ενώ αντιθέτως θα είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τους εργοδότες, άμεσα. Αναφερόμενος σε επιμέρους θετικές διατάξεις του νομοσχεδίου, που στηρίζονται κυρίως στην ενσωμάτωση ευρωπαϊκών οδηγιών για τους εργαζόμενους, ο κ. Κατρίνης σημείωσε ότι «πίσω από αυτές κρύβονται οι πραγματικές επιδιώξεις της κυβέρνησης, που δεν είναι άλλες από την κατάργηση του οκταώρου, των συλλογικών συμβάσεων, τη διευκόλυνση των απολύσεων και την απονομιμοποίηση του συνδικαλισμού. Για τον λόγο αυτό η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης στηρίζεται στον κυνισμό και την εξαπάτηση των εργαζομένων».

«Το νομοσχέδιο οξύνει αντί να αμβλύνει τις σημερινές ανισότητες μιας κοινωνίας που προσπαθεί να πάρει ανάσα, μετά από σχεδόν 12 χρόνια κρίσης και ύφεσης και ως εκ τούτου δημιουργεί – με ευθύνη της κυβέρνησης -συνθήκες συνεχούς σύγκρουσης και πόλωσης και για την ψήφιση του νομοσχεδίου, και για την εφαρμογή του, αλλά και όταν μια μελλοντική προοδευτική κυβέρνηση αλλάξει αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο», είπε ο Μιχάλης Κατρίνης και αναφέρθηκε στις «δημοκρατικές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις» του ΠΑΣΟΚ και του Ανδρέα Παπανδρέου και τον νόμο 1264/82, που «ξηλώνονται» κατ΄ ουσίαν με το νόμο Χατζηδάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η κυβέρνηση μετατρέπει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με δημοκρατικούς αγώνες σε σημερινά ζητούμενα για τον Ελληνικό λαό. Διαμορφώνετε την ανάγκη για μια πολιτική έκφραση που δε θα είναι απλά προοδευτική, δε θα φέρει απλά την ελπίδα στον κόσμο της εργασίας και τους νέους, αλλά θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο», είπε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.