ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Εύα Καϊλή: Το tweet του Νίκου Ανδρουλάκη για τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ

Αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών (S&D) ανακοίνωσε ότι διέγραψε την Εύα Καϊλή

Εύα Καϊλή: Το tweet του Νίκου Ανδρουλάκη για τη διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ

Πολιτικό σεισμό προκάλεσε η είδηση ότι η Εύα Καϊλή συνελήφθη για εμπλοκή της σε σκάνδαλο διαφθοράς με το Κατάρ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και με ανακοίνωσή του έκανε γνωστή τη διαγραφή της ευρωβουλευτού από το κόμμα.

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έρευνα των βελγικών αρχών για διαφθορά Ευρωπαίων αξιωματούχων, η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Τη σχετική απόφαση γνωστοποίησε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής και η ευρωομάδα των Σοσιαλιστών (S&D) ανακοίνωσε ότι διέγραψε την Εύα Καϊλή.

Αναλυτικά σε ανάρτηση στο Twitter οι ευρωσοσιαλιστές ανέφεραν: «Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη συμμετοχή της ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή στην Ομάδα S&D με άμεση ισχύ, ως απάντηση στις συνεχιζόμενες έρευνες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εύα Καϊλή έχει ασυλία ως ευρωβουλευτής. Σύμφωνα με όσα ορίζει το πρωτόκολλο 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ασυλία ευρωβουλευτή μπορεί να αρθεί μόνο σε περιπτώσεις επ’ αυτοφώρω αδικημάτων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, επίσης, ότι (προς το παρόν τουλάχιστον) η Εύα Καϊλή δεν χάνει τη θέση της ούτε ως αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ούτε ως ευρωβουλευτή. Εκτός αν τα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου αποφασίσουν διαφορετικά τη Δευτέρα, ή και νωρίτερα. Σε αυτή την περίπτωση, τη θέση της Εύας Καϊλή θα πάρει ο επιλαχών Νίκος Παπανδρέου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.