ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μ.Χριστοδουλάκης: «Αντί να βγει ο πρωθυπουργός μπροστά στο θέμα των αγροτών λήφθηκαν αποφάσεις με τεράστια καθυστέρηση»

«Οι αγρότες περνάνε δύσκολα δεν μπορούν να ακούν τον πρωθυπουργό να θριαμβολογεί για την Κοινή Αγροτική Πολιτική»

Μ.Χριστοδουλάκης: «Αντί να βγει ο πρωθυπουργός μπροστά στο θέμα των αγροτών λήφθηκαν αποφάσεις με τεράστια καθυστέρηση»

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή τόνισε για το θέμα των αγροτών ότι «Αντί να βγει ο πρωθυπουργός μπροστά στο θέμα των αγροτών – όπως ευαγγελίζονται τα κυβερνητικά στελέχη σήμερα – λήφθηκαν αποφάσεις με τεράστια καθυστέρηση».

Συνέχισε λέγοντας ότι «η αντίδραση από την κυβέρνηση προέκυψε μετά από την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και μάλιστα με επίδειξη αλαζονικής συμπεριφοράς από τον υπουργό, ο οποίος ενώ θα συναντούσε χθες τους αγρότες στην Αλεξανδρούπολη, τελικά φυγαδεύτηκε».

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης υπογράμμισε πως δεν υπάρχει η απαιτούμενη πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει τα ζητήματα, αλλά σέρνεται πίσω από τις εξελίξεις.

Στη συνέχεια ο βουλευτής ανέπτυξηε τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στα κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος: «Αλλαγή του στρατηγικού σχεδίου της ΚΑΠ για την απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων, ώστε να ωφελούνται οι πραγματικοί αγρότες. Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων ώστε να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας.

Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο των αγροτών για να μειωθεί το κόστος της αγροτικής παραγωγής.

Προστασία της αγροτικής γης από τους κινδύνους των οφειλών τους σε ΕΦΚΑ και τράπεζες και να προστατέψουμε τα αγροτικά μας προϊόντα, ελέγχοντας την πιστοποίηση όσων έρχονται από το εξωτερικό, καθώς δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Χρειάζεται μηδενική ανοχή στις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων».

Στην ερώτηση αν οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι κοστολογημένες, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής, αντέτεινε ότι όλες οι προτάσεις, εκτός από την κατάργηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, αλλά αποτελούν διαρθρωτικές αλλαγές που μειώνουν το κόστος παραγωγής, δημιουργούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού και βέλτιστης αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, αποδεικνύοντας έτι περαιτέρω, ότι το αγροτικό ζήτημα θα μπορούσε να λυθεί με τα κατάλληλα μέτρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το θέμα του ΕΛΓΑ υπογράμμισε πως πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανονισμός του, τόσο ως προς τον προϋπολογισμό, όσο και ως προς τη στόχευση των αποζημιώσεων. «Οι αγρότες, που περνάνε δύσκολα δεν μπορούν να ακούν τον πρωθυπουργό να θριαμβολογεί για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Αναζητούν λύση στα προβλήματα τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.