ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Μ.Κατρίνης: «Πολύ λίγα και πολύ αργά» τα μέτρα της κυβέρνησης

Σε αιχμηρές δηλώσεις προχώρησε ο επικεφαλής Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης

Μ.Κατρίνης: «Πολύ λίγα και πολύ αργά» τα μέτρα της κυβέρνησης

«Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση συνοψίζονται με τέσσερις μόνο λέξεις: Πολύ λίγα, πολύ αργά» δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης μιλώντας στην Βουλή.

Στην ομιλία του ο κ. Κατρίνης ανέφερε: «Δεν ακούσαμε τίποτα για πλαφόν στις τιμές στην ενέργεια και στα καύσιμα, όπως έγινε σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Δεν ακούσαμε τίποτα για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης και της φορολογίας στα καύσιμα. Δεν ακούσαμε τίποτα για τη φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών με μια ειδική εισφορά».

Για την επιδότηση των 0,22 λεπτών το λίτρο της βενζίνης με ανώτατο όριο τα 180 λίτρα ο κ. Κατρίνης σημειώνει ότι «σημαίνει 39 ευρώ το τρίμηνο, δηλαδή 13 ευρώ το μήνα για τον πολίτη ενώ από το επίδομα για το Πάσχα των 200 ευρώ, που υποτίθεται στοχεύει να ενισχύσει μπροστά στο κύμα ακρίβειας, τους οικονομικά αδύναμους, εξαιρούνται οι μακροχρόνια άνεργοι και αυτοί οι οποίοι έχει λήξει το επίδομα ανεργίας και είναι χωρίς καμία εισοδηματική κάλυψη».

«Με τον πληθωρισμό να καλπάζει και να οδεύει προς διψήφιο ποσοστό, το ρεύμα να έχει αυξηθεί 71%, τη βενζίνη να έχει αυξηθεί 31%, το πετρέλαιο κίνησης 44%, το πετρέλαιο θέρμανσης 64% και το φυσικό αέριο να έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, αφήνω στην κρίση όλων αν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι αποτελεσματικά και πόσο» τόνισε ο επικεφαλής της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής.

Επισήμανε ότι η ακρίβεια έχει ήδη οδηγήσει στην απώλεια σχεδόν 1,5 μισθού τον χρόνο, για τους εργαζόμενους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 663 ευρώ, αλλά και στα ευρήματα της τελευταίας έρευνας του ινστιτούτου μικρών επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες μπορούν να επιβιώσουν στοιχειωδώς μόνο τις 19 ημέρες του μήνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Κατρίνης τόνισε ότι ακρίβεια και ανατιμήσεις υπάρχουν εδώ και μήνες και δεν οφείλονται μόνο στον πόλεμο της Ουκρανίας, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.