ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Ανδρουλάκης: «Δεν είναι το 112 η απάντηση για όλα – Έχουμε μία κυβέρνηση της αλαζονείας»

«Απαράδεκτη και ντροπιαστική η δήλωση του Μ.Βαρβιτσιώτη»

Ν.Ανδρουλάκης: «Δεν είναι το 112 η απάντηση για όλα – Έχουμε μία κυβέρνηση της αλαζονείας»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης μίλησε για τις πλημμύρες και τις εικόνες βιβλικής καταστροφής που σημειώθηκαν σε Μαγνησία και Θεσσαλίας, ενώ τόνισε πως «δεν είναι το 112 η απάντηση για όλα».

Παράλληλα, ανέφερε «δεν μπορεί κανείς να σταματήσει ένα φυσικό φαινόμενο. Αυτό που λέμε κλιματική αλλαγή, κλιματική κρίση, οι βροχοπτώσεις, η αύξηση της θερμοκρασίας, ο καύσωνας, δεν μπορείς να πατήσεις ένα στοπ να σταματήσει ένα φυσικό φαινόμενο».

«Δεν είναι το 112 η απάντηση για όλα»

«Ένα κράτος προετοιμάζεται, κάνει πρόληψη, προστατεύει κρίσιμες υποδομές, ενεργειακά δίκτυα, δίκτυα μεταφορών, νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει δημιουργήσει πλαίσιο ισχυρής πρόληψης σε φυσικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα να βλέπουμε ότι όσο επεκτείνεται το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης τόσο πιο ευάλωτη γίνεται η Ελλάδα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε στρατόπεδο στη Νέα Αγχίαλο, αλλά και την εκκένωση νοσοκομείων κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών που «σάρωσαν» τη χώρα το καλοκαίρι, τονίζοντας πως είναι σημαντική η προστασία των υποδομών ώστε να προστατευτούν και οι πολίτες.

«Δεν είναι το 112 η απάντηση για όλα», σχολίασε, τονίζοντας ωστόσο πως είναι ένα σημαντικό εργαλείο.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε πως το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει επτά προτάσεις για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, ωστόσο η απάντηση που πήρε ήταν αλαζονική.

«Απαράδεκτη και ντροπιαστική η δήλωση Βαρβιτσιώτη»

Στην συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά, όταν μέλη του πληρώματος τον απώθησαν από τον καταπέλτη καθώς ο άτυχος άνδρας προσπάθησε δύο φορές να ανέβει στο πλοίο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για τραγικές εικόνες και δολοφονία του 36χρονου, ενώ σχολίασε ως «απαράδεκτη και ντροπιαστική» την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κος Βαρβιτσιώτης είχε αναφέρει ότι «κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι αδιανόητο κάποιοι να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά το γεγονός και να με κατηγορήσουν για προσπάθεια εξίσωσης του θύματος με τους θύτες. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο για μένα».

«Το γεγονός αυτό είναι αποκτήνωση. Έχει σοκαριστεί η ελληνική κοινωνία να βλέπει μπροστά στα μάτια τόσων ανθρώπων να δολοφονείται ένας άνθρωπος. Δεν υπάρχει δικαιολογία, ότι είπε ο κος Βαρβιτσιώτης είναι απαράδεκτα, αντί να ζητήσει συγγνώμη που δεν ήταν εκεί το Λιμενικό να εμποδίσει αυτή την τραγωδία».

Πρέπει να μάθουμε να αξιολογούμε αλλιώς την ανθρώπινη ζωή και τη βία. Αν δεν υπήρχε αυτό το βίντεο δεν θα ξέραμε για το τι θα κουβεντιάζαμε», είπε και στη συνέχεια με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες χούλιγκανς τόνισε πως «το κράτος απουσιάζει, ενώ πρέπει να προστατεύει τον πολίτη, την ανθρώπινη ζωή και τις περιουσίες».

«Δεν ανακατεύομαι στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ»

Τέλος, ξεκαθάρισε πως προσωπική του αρχή είναι να μην ανακατεύεται στις εσωκομματικές διαδικασίες άλλων κομμάτων όσο αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Όσο τρέχει η διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να υπάρχει εμπλοκή από κανένα κόμμα. Έχω βιωματική άποψη στο ζήτημα. Στις δικές μας εσωκομματικές εκλογές μέσω των υποκλοπών πήγαν να παίξουν ρόλο στα πράγματα», δήλωσε.

«Έχουμε μία κυβέρνηση της αλαζονείας και της ελάχιστης αποτελεσματικότητας. Εάν δεν ξεκαβαλήσουν γρήγορα το καλάμι για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις προκλήσεις, τότε θα έχουμε χειρότερα πράγματα», κατέληξε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.