Δημοκρατία έχουμε, ότι θέλουμε λέμε, έτσι Αλέξη;

Ν.Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόταση για προανακριτική θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

«Το κύκλωμα αυτό δεν στήθηκε μόνο του, είχε πολιτική κάλυψη και είχε και κεντρική καθοδήγηση»

Ν.Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόταση για προανακριτική θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ

«Προφανώς θα υπάρξει πρόταση προανακριτικής. Μελετούμε τη δικογραφία εκτενώς, υπάρχουν πάρα πολλά σημεία, δεν είναι μία εύκολη υπόθεση, υπάρχουν πάρα πολλά εμπλεκόμενα πρόσωπα. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα ανακοινώσουμε με σαφήνεια ακριβώς ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες μας», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στο MEGA για την υπόθεση των παράνομων επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.


«Είναι ο κ. Βορίδης και ο κ. Αυγενάκης, είναι ξεκάθαρο το τι έχει συμβεί, όμως είναι μία πολύ μεγάλη δικογραφία. Όταν κάνεις μία πρόταση για τόσο σοβαρά θέματα, πρέπει να είμαστε πάρα πολύ στοιχειοθετημένοι, σοβαροί, υπεύθυνοι και θεσμικοί και γίνεται μία πολύ μεγάλη δουλειά όπως έγινε και με την υπόθεση των Τεμπών» 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, «εμείς μέχρι σήμερα ασχολούμαστε με αυτήν καθαυτή τη δικογραφία η οποία είναι πάρα πολύ μεγάλη. Άκουσα τον πρωθυπουργό να λέει ‘δυστυχώς αποτύχαμε’. Δεν υπάρχει δυστυχώς αποτύχαμε, υπάρχει δυστυχώς μας πιάσανε. Το λέω αυτό διότι την ίδια ρητορεία, την ίδια πολιτική αντιμετώπιση είδαμε και στις υποκλοπές. Δεν ήξερε, κάποιοι άλλοι δίπλα του τα έκαναν, δεν είχε καμία ευθύνη και όπως τότε, δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον να εξιχνιάσει την υπόθεση. Αν ήμουν ο πρωθυπουργός εγώ και μάθαινα ότι κάποιοι παρακολουθούν το μισό μου υπουργικό συμβούλιο, θα έκανα ό,τι μπορούσα να μάθω ποιοι ήταν αυτοί, αν δεν ήμουν εγώ ο ίδιος. Δεν έκανε τίποτα. Με μία ανάλογη συμπεριφορά, ήρθε σήμερα και λέει ότι αναλαμβάνει τις ευθύνες των παθογενειών όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Δεν μιλάμε για προηγούμενες κυβερνήσεις, μιλάμε για τη δική του κυβέρνηση. Η δικογραφία που έχει έρθει δεν μιλάει για δεκαετίες πριν, μιλάει για μία κυβέρνηση με συγκεκριμένα πρόσωπα, με ένα κύκλωμα με την σφραγίδα του Μαξίμου και της ΝΔ».

«Το κύκλωμα αυτό δεν στήθηκε μόνο του, είχε πολιτική κάλυψη και είχε και κεντρική καθοδήγηση. Δεν μπορεί να ξέρω εγώ ποια αγροτεμάχια ή βοσκοτόπια είναι κενά για να πάω να τα δηλώσω, αν κάποιος μέσα από το σύστημα δεν μου πει δήλωσε εκεί. Υπήρχαν περιπτώσεις, όπως στη Νάξο, που δήλωσαν οι κάτοικοι της Νάξου και άλλοι, μία ίδια περιοχή και το σύστημα χτύπησε καμπανάκι. Άρα κάποιοι καθοδηγούσαν κεντρικά μέσα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ το κύκλωμα αυτό της ΝΔ».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.