ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ν.Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση συνδέει την αύξηση του κατώτατου μισθού με τις εκλογικές επιδιώξεις της»

«Το νομοσχέδιο έχει μια σειρά αδυναμιών, όπως, μεταξύ άλλων, ότι δεν αγγίζει το ζήτημα διαφθοράς»

Ν.Ανδρουλάκης: «Η κυβέρνηση συνδέει την αύξηση του κατώτατου μισθού με τις εκλογικές επιδιώξεις της»

Παρ’ όλο που το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει θετικά επί της αρχής τη τροπολογία που αφορά την αθλητική βία, ο πρόεδρος του κόμματος, Ν.Ανδρουλάκης, άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση εξηγώντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά το μεγάλο αυτό κοινωνικό πρόβλημα αλλά ολιστικά ενώ μίλησε και για τον κατώτατο μισθό.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στην πραγματικότητα το σχέδιο νόμου ήταν μια «επικοινωνιακή απόφαση, χωρίς στόχευση και χωρίς αποτελεσματικότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη, το νομοσχέδιο έχει μια σειρά αδυναμιών, όπως, μεταξύ άλλων, ότι δεν αγγίζει το ζήτημα διαφθοράς, ειδικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου στο οποίο όπως υποστήριξε τροφοδοτείται από ισχυρά κέντρα κάνοντας λόγο ακόμη και για «σκοτεινά κυκλώματα».

«Για το ΠΑΣΟΚ η αθλητική βία είναι ένα σύνθετο και πολύπλοκο ζήτημα και απαιτούνται μέτρα και ένα συνολικό σχέδιο», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης προσθέτοντας ότι «για να σπάσουμε τον ατέρμονο κύκλο βίας, τασσόμαστε στην εκπόνηση σχεδίου δράσης διακομματικής συναίνεσης. Ένα σχέδιο που θα αντιμετωπίζει το κακό στη ρίζα του».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και στη τροπολογία που αφορά στον κατώτατο μισθό.

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας με αιχμή ότι η τροπολογία κατατίθεται και συμπίπτει με εκλογικό κύκλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Συμφωνούμε ότι πρέπει να αυξηθεί όμως δεν μπορεί να συνδέεται με τις εκλογικές επιδιώξεις της εκάστοτε κυβέρνησης. Δεν μπορεί οι χαμηλόμισθοι να είναι όμηροι πολιτικών επιλογών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ο καθορισμός του κατώτατου μισθού να επανέλθει στους κοινωνικούς εταίρους και να επανέλθει η συλλογική σύμβαση εργασίας», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.