ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ν.Ανδρουλάκης: «Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου και πλαφόν στη ρήτρα προσαρμογής για να αντέξουν οι αγρότες»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ περιοδεύει στη Βέροια

Ν.Ανδρουλάκης: «Μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου και πλαφόν στη ρήτρα προσαρμογής για να αντέξουν οι αγρότες»

Στη Βέροια περιοδεύει από το μεσημέρι της Τρίτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικότερα, νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης συζήτησε με αγρότες και μεταποιητές στην Κουλούρα και άκουσε τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές στην παραγωγή τους αλλά και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος, που επωμίζονται.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε την ανάγκη άμεσα να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και να επιβληθεί πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής για να αντέξουν οι αγρότες.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε την κυβερνητική ατολμία να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης καταναλωτών και επιχειρήσεων και επιβολής φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, κάτι που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πρόσφατα η Ιταλία, ήδη υιοθετούν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής:

Ξεκινάμε την προσπάθεια της αυτό-οργάνωσης μας, που θέτει την κοινωνία πρωταγωνιστή. Σε κάθε μέρος της Ελλάδας θα κάνουμε παρόμοιες συναντήσεις και σήμερα ξεκινάω από την Βέροια.

Η οικονομική κρίση διευρύνει τις ανισότητες. Η κλιματική κρίση κάνει πια ένα σποραδικό φαινόμενο, να είναι μόνιμο. Κάθε χρόνο, καταστροφή στους καρπούς.

Πρέπει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να δημιουργήσει μόνιμους μηχανισμούς μέσω του ΕΛΓΑ, που θα αξιοποιήσουν τα κοινοτικά κονδύλια ώστε να υπάρχει αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου , που καταστρέφει και τον πρωτογενή τομέα, αλλά δημιουργεί πολύ μεγάλο ζήτημα και στις επιχειρήσεις μεταποίησης της περιοχής.

Η ενεργειακή κρίση δεν αφορά μόνο τους αγρότες στην Ημαθία αλλά σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε τα τιμολόγια να είναι χαμηλότερα. Να αντέξουν οι αγρότες , να αντέξει η ανταγωνιστικότητά τους.

Υπάρχουν και οι μόνιμες λύσεις.

Η Κυβέρνηση πρέπει να αξιοποιήσει χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης για να κάνουμε δίκτυα και οι αγρότες μας, οι κτηνοτρόφοι μας, οι μεταποιητές μας να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χιλιάδες ενεργειακές κοινότητες στη χώρα. Να μπορούν να παράξουν το δικό τους ρεύμα, να θωρακίσουν μακροπρόθεσμα την παραγωγή τους και έτσι οι ίδιοι και οι οικογένειές τους να ζουν με αξιοπρέπεια.

Σε ερώτηση για τις σημερινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση δεν αρκούν. Ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν έχει δημοσιονομικό περιθώριο να πάρει μέτρα, που αναλογικά παίρνουν και άλλες χώρες της Ευρώπης είναι γιατί την περίοδο της πανδημίας έκανε μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική επέκταση της τάξης των 43 δισεκατομμυρίων, που όμως δεν έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν μπορεί λοιπόν να θυμάται το λεφτόδεντρο αλα καρτ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.