ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν ζήτησε άρση ασυλίας του Νίκου Ανδρουλάκη»

Την απάντηση θα δώσει αύριο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: «Κανείς δεν ζήτησε άρση ασυλίας του Νίκου Ανδρουλάκη»

Κανείς δεν ζήτησε άρση της ασυλίας του Νίκου Ανδρουλάκη από το ευρωκοινοβούλιο, ούτε ο πρόεδρος και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ζήτησε προστασία ασυλίας, όπως υποστηρίζουν τα ψεκασμένα σενάρια.

Αυτό υποστηρίζουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κατηγορώντας το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και την Κουμουνδούρου με αφορμή “διαρροές” και σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από την υπόθεση παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την ασυλία που έχει ως ευρωβουλευτής.

«Τις τελευταίες μέρες το Μέγαρο Μαξίμου και οι επικοινωνιακοί του βραχίονες πήραν τη σκυτάλη από την Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου και τον Παύλο Πολάκη, πρωταγωνιστώντας σε ψεκασμένες και επικίνδυνες διαρροές βουτηγμένες στη λάσπη», τονίζουν χαρακτηριστικά στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη και προσθέτουν ότι:

Την απάντηση θα δώσει αύριο από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συζήτηση που θα διεξαχθεί κατόπιν πρωτοβουλίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών με θέμα:

«Η διάβρωση του κράτους δικαίου στην Ελλάδα: Το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία των μέσων ενημέρωσης».

Μάλιστα τα ίδια στελέχη κάνουν λόγο για επιχείρηση διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και υπενθυμίζουν ότι:

Στις 21 Νοεμβρίου του 2022 στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων , που παραχώρησαν ο Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη, οι δικηγόροι του και ο ομότιμος καθηγητή συνταγματικού δικαίου Ν. Αλιβιζάτος ανακοινώθηκαν δυο νομικές ενέργειες:

Α) η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Β)η αίτηση προς την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου JURI προκειμένου να αποφανθεί αν η νομική επισύνδεση της ΕΥΠ το 2021 ήταν σύμφωνη και συμβατή με το ευρωπαϊκό πλαίσιο που διέπει το καθεστώς ασυλίας των ευρωβουλευτών”.

Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη λοιπόν, “ο κ. Ανδρουλάκης δεν ζήτησε προστασία ασυλίας όπως υποστηρίζουν τα ψεκασμένα σενάρια αλλά αντιθέτως ζήτησε τη νομική άποψη της αρμόδιας υπηρεσίας αν η ΕΥΠ και οι ελληνικές αρχές έδρασαν νόμιμα ή παράνομα”.

Αυτή η αίτηση -σύμφωνα με πληροφορίες- θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες και θα υπάρξει η απόφαση της ειδικής επιτροπής.

Ο κ. Ανδρουλάκης στην ίδια συνεδρίαση έχει ζητήσει και θα παραστεί με Βέλγο δικηγόρο για να περιγράψουν από κοινού το τι συνέβη και αν τούτο έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.