ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η ΚΟ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για το γάμο των ομοφυλόφιλων

Ποιοι βουλευτές έχουν καταθέσει ενστάσεις

ΠΑΣΟΚ: Συνεδριάζει η ΚΟ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και για το γάμο των ομοφυλόφιλων

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει αυτήν την ώρα υπό τον πρόεδρο του κόμματος Νίκο Ανδρουλάκη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά και για το γάμο των ομοφυλόφιλων.

Σχετικά με το νόμο για το γάμο των ομοφυλόφιλων ζευγαριών αρκετοί βουλευτές, πάνω από 10, έχουν εκφράσει επιφυλάξεις από την πρώτη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα, όπου ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της ψήφισης της ρύθμισης, τονίζοντας ότι πρόκειται για προγραμματική θέση του κόμματος.

Ενστάσεις έχουν ήδη καταθέσει κατά τις κομματικές συσκέψεις ή τις δημόσιες παρεμβάσεις τους η γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, ο αντιπρόεδρος της βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και άλλοι βουλευτές, όπως οι: Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, Σταύρος Μιχαηλίδης, Κατερίνα Καζάνη, Χριστίνα Σταρακά, Μπουρχάν Μπουράν, Ιλχάν Αχμέτ, Μανόλης Χνάρης, Ελένη Βατσινά, Φραγκίσκος Παρασύρης, Τάσος Νικολαϊδης.

Οι επτά προτάσεις του Ανδρουλάκη για τους αγρότες

Όσον αφορά στα αιτήματα των αγροτών, η συζήτηση αναμένεται ότι θα εξελιχθεί στη βάση των επτά προτάσεων που παρουσίασε ο Ν.Ανδρουλάκης για την:

-Επαναδιαπραγμάτευση του Στρατηγικού Σχεδίου της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με απλοποίηση των οικολογικών σχημάτων και προσαρμογή του στις ανάγκες της ελληνικής υπαίθρου, ώστε ωφελούμενοι να είναι οι πραγματικοί αγρότες.

-Δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων σε αγροτικές περιοχές για μηδενισμό του κόστους ενέργειας.

-Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Αγροτικό πετρέλαιο.

-Αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για δικαιότερες αποζημιώσεις.

-Προστασία της αγροτικής γης από κερδοσκοπικές πρακτικές και ξένα funds.

-Απαραίτητη προϋπόθεση για την εισαγωγή τροφίμων και αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες είναι η πιστοποίησή τους σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά και εθνικά πρότυπα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Μηδενική ανοχή σε πρακτικές παράνομων ελληνοποιήσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.