ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει pronews.gr: «Δεν θα συνεργαστούμε με τους υποκλοπείς – Παράγων αποσταθεροποίησης ο Κ.Μητσοτάκης»

Η δήλωση του Μ.Κατρίνη που επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του pronews.gr

Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει pronews.gr: «Δεν θα συνεργαστούμε με τους υποκλοπείς – Παράγων αποσταθεροποίησης ο Κ.Μητσοτάκης»

To ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι δεν θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη μετεκλογικά, κάτι που σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον για την «γαλάζια» παράταξη να σχηματίσει κυβέρνηση. 

«Με πρόσωπα και κόμματα τα οποία συνδέθηκαν με υποκλοπές και παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων δεν μπορούσε να έχουμε καμία σχέση», δήλωσε στη δευτερολογία του ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Κατρίνης, στο περιθώριο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση με θέμα το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ολομέλεια της Βουλής, εξαερώνοντας ουσιαστικά κάθε πιθανότητα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας όσο επικεφαλής της τελευταίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

H δήλωση Κατρίνη έρχεται μετά από σειρά παρεμβάσεων εμβληματικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, στις οποίες ασκείται σφοδρή κριτική στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιστοποιεί δε το ρήγμα στο εσωτερικό της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς μετά τις αποκαλύψεις για την υποκλοπή των συνομιλιών του Νίκου Ανδρουλάκη πληθαίνουν οι φωνές που αποκλείουν κάθε σενάριο συγκυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όπως σας ανέφερε ήδη το pronews.gr, κόντρα στους σχεδιασμούς της φιλομητσοτακικής πτέρυγας του κόμματος, την οποία εκπροσωπεί ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν μας απαντήσατε τελικά γιατί παρακολουθείται ο κ. Ανδρουλάκης» τόνισε αρχικά ο Μιχάλης Κατρίνης και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία που, όπως είπε, είναι κακός σύμβουλος, καθώς οδηγεί κάποιους να πιστεύουν ότι «έχουν διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για να κυβερνούν για πάντα». «Η κατάρρευση αυτής της βεβαιότητας σας οδηγεί σε πανικό, αντιφάσεις και αμηχανία» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Υπάρχει όμως και η ουσία της υπόθεσης» συνέχισε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ: «Για ποιο λόγο παρακολουθούσατε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ; Θα μας πείτε αν τον θεωρείτε κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια; Επειδή δεν το κάνετε καταφεύγετε στα επιχειρήματα, να έρθει εδώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να τον ενημερώσετε».

«Καταθέτουμε αίτημα να προσκομιστεί ο πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία που προκάλεσαν την παρακολούθηση Ανδρουλάκη», είπε ο κ. Κατρίνης. «Να δούμε ποιος φοβάται να αποκαλύψει για ποιο λόγο παρακολουθήθηκε όλο αυτό το διάστημα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, για να μάθει ο ελληνικός λαός ποιοι ήταν αυτοί που σχεδίασαν και υλοποίησαν το σχέδιο παρακολούθησεων πολιτικών και δημοσιογράφων.

«Πραγματικά, θέλετε να συγκρίνετε εποχές όπως το 1981, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήγαγε την ΕΥΠ στο πρωθυπουργικό γραφείο, μετά την περίοδο της χούντας και όσων ακολούθησαν, με τις εποχές της ώριμης δημοκρατίας στη χώρα μας;», συμπλήρωσε ο κ Κατρίνης, αναφερόμενος στα όσα είπε ο πρωθυπουργός για την λειτουργία της ΕΥΠ επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου.

Επιπλέον, ο κ. Κατρίνης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν απάντησε αν έχουν ερευνηθεί δραστηριότητες και συναλλαγές με το κακόβουλο λογισμικό Predator στη χώρα μας. Και προσέθεσε: «Επιμένετε ότι ουδείς εξαιρείται, την ίδια στιγμή που δεν λέτε ευθέως αν έχετε ενημερωθεί εάν παρακολουθούνται και άλλα πολιτικά πρόσωπα από την ΕΥΠ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται, δεν πιέζεται, δεν ποδηγετείται», πρόσθεσε ο κ. Κατρίνης και κατέληξε λέγοντας: «Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί όταν οι πολίτες αισθάνονται ότι αμφισβητούνται οι δημοκρατικές τους ελευθερίες. Το δίλημμα που έχει σήμερα ο πολίτης είναι: κράτος δικαίου ή επιτελικό παρακράτος;», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.