ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΚΚΕ: «Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε μεταφυσικές ιδεοληψίες»

ΚΚΕ: «Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε μεταφυσικές ιδεοληψίες»

Η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες, τονίζει το ΚΚΕ σχολιάζοντας έτσι την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας των πολιτών.

Σεβαστές οι εκκλησιαστικές λειτουργίες αλλά προέχει η δημόσια υγεία
Υπογραμμίζει δε, ότι από τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας δεν μπορούν να εξαιρούνται οι εκκλησιαστικές λειτουργίες.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει πως «η προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για να εναπόκειται σε θρησκευτικές ή μεταφυσικές ιδεοληψίες. Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο πρέπει να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την υγεία του λαού, από τα οποία δεν μπορούν να εξαιρούνται οι -κατά τα άλλα σεβαστές- εκκλησιαστικές λειτουργίες».

Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε
Σημειώνεται ότι την αντίθεσή του είχε εκφράσει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου, καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει θέση καθώς η προστασία της Δημόσιας Υγείας είναι ευθύνη της Πολιτείας.

«Με τη δημόσια υγεία δεν παίζουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επέμεινε νωρίτερα στη θέση της σχέση με το αν μπορούν να μεταδοθούν ασθένειες μέσω της κοινωνίας, με αφορμή την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Με σημερινή της ανακοίνωση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αφού καλούσε όλους τους πιστούς καθώς και τους ιερείς να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της αποτροπής εξάπλωσης του κορωνοϊού και αφού κάνει συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικίας τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ξεκαθαρίζει πως η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.