Ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο πλαίσιο της ειδικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος χαρακτήρισε ως επείγουσας σημασίας τη στήριξη του συστήματος υγείας, με προσλήψεις νοσηλευτών και προμήθεια ιατροφαρμακευτικών υλικών.

Ζήτησε δε, να υπάρξει μέριμνα για την προστασίας των εργαζομένων και εκτός των χώρων εργασίας, όπως στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Δικαιολογημένη η ανησυχία για τα σχολεία»

Όσον αφορά την επαναλειτουργία των Γυμνασίων και των Λυκείων, ο κ. Κουτσούμπας έκανε λόγο για δικαιολογημένες ανησυχίες και κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει στην άκρη την «ανθυγιεινή διαχείριση της μιζέριας».

«Τα σχολεία θα πρέπει να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας. Να γίνουν ακόμη και μαζικά τεστ» συνέχισε, χαρακτηριστικά.

«Ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους»

Ειδική μνεία έκανε και στα εργασιακά, καταγγέλλοντας ότι «με το εργαλείο της εκ περιτροπής εργασίας, οι επιχειρήσεις ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους».

«Εδώ εσείς δεν πληρώνετε τις εφημερίες στους γιατρούς. Τι να περιμένει κανείς από τους μεγαλοεργοδότες. Λύσατε τα χέρια στους μεγαλοκαρχαρίες»

Υποστήριξε δε, ότι η άρση της καραντίνας «θα αποκαλύψει ότι η καπιταλιστική οικονομία μπαίνει σε βαθιά κρίση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Τώρα επιτέλους παραδεχθήκατε το προφανές. Ότι η πολυαγαπημένη ελευθερία της αγοράς είναι που έφερε αυτή την κρίση» πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς τον κ. Μητσοτάκη.