Ν. Σοφιανός: «140.000 απολύσεις μέσα στον Μάρτιο – Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα»

Ν. Σοφιανός: «140.000 απολύσεις μέσα στον Μάρτιο – Χιλιάδες εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα»

Για την επόμενη μέρα μετά την άρση των μέτρων περιορισμού μίλησε ο πρόεδρος της ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός, όπως τόνισε, «ήδη δείχνουν που πάνε τα πράγματα», καταγγέλλοντας ότι πολλές χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν την εργασία τους μέσα στον Μάρτιο.

«Οι συγκλονιστικές, συμβολικές, κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς που έγιναν στο Σύνταγμα και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έδειξαν ότι υπάρχει ένα σημαντικό δυναμικό στο εργατικό κίνημα το οποίο δεν είναι διατεθειμένο να βάλει ξανά το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη, δεν είναι διατεθειμένο να πληρώσει ξανά τα σπασμένα μιας κρίσης για την οποία δεν φταίει», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, σε σημερινή του παρέμβαση στον τ/σ «MEGA».

«Αυτή η εικόνα είναι μια σημαντική επένδυση για την επόμενη μέρα της κρίσης, που οι εργαζόμενοι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπουν σε καμία μείωση των ήδη λεηλατημένων δικαιωμάτων και του εισοδήματος τους», πρόσθεσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς εάν το ΚΚΕ βλέπει για την «επόμενη μέρα» επανάληψη των μνημονίων, ο Ν. Σοφιανός υποστήριξε πως «ήδη δείχνουν που πάνε τα πράγματα: 140.000 απολύσεις μέσα στον Μάρτιο, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που βρίσκονται στη “γκρίζα” ζώνη της αναστολής των συμβάσεών τους, χιλιάδες εργαζόμενοι στον επισιτισμό, τουρισμό και πολιτισμό που ξέρουν ότι θα είναι άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι που δεν ξέρουν αν θα υπάρχει επόμενη μέρα, η πλειοψηφία των λαϊκών νοικοκυριών που είναι καταχρεωμένα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.