ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

KKE: «H E.E. ενισχύει την πολιτική εγκλωβισμού μεταναστών»

KKE: «H E.E. ενισχύει την πολιτική εγκλωβισμού μεταναστών»

Στη συζήτηση για τους «Πρόσφατους θανάτους στη Μεσόγειο και έρευνα και διάσωση στη θάλασσα» στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου παρενέβη η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, ανέδειξε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «τον αντιδραστικό χαρακτήρα του νέου “Συμφώνου για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση”, που ενισχύει την πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα κράτη πρώτης εισόδου».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε ότι «Με το νέο αντιδραστικό «Σύμφωνο για το ‘Ασυλο και τη Μετανάστευση» η ΕΕ κι η κυβέρνηση της ΝΔ προκλητικά βαφτίζουν «αλληλεγγύη» το διαμοιρασμό της καταστολής και των απελάσεων στα κράτη-μέλη. Ενισχύεται η πολιτική εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών στα κράτη πρώτης εισόδου, ενσωματώνοντας κι επεκτείνοντας την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, αφήνοντας άθικτο τον Κανονισμό του Δουβλίνου, που προμηνύει νέες Μόριες, κλειστές φυλακές, τις οποίες καταδικάζουν με τον αγώνα διαρκείας τους οι νησιώτες, νέες δοκιμασίες και βάσανα για πρόσφυγες και μετανάστες.

Οι επαναπροωθήσεις με την εμπλοκή της Frontex, που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή προσφύγων και μεταναστών, προκαλούν ερωτηματικά που δεν απαντώνται από το μπαλάκι ευθυνών μεταξύ κυβέρνησης και Frontex, ούτε με «Ομάδες Εργασίας» δήθεν διόρθωσής της, ενώ η δράση της αναβαθμίζεται στρατιωτικά και παραβιάζει το κυριαρχικό δικαίωμα κάθε κράτους να φυλά το ίδιο τα σύνορα του».

Και κατέληξε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ: «Εδώ και τώρα να κλείσουν όλα τα ΚΥΤ και να μην φτιαχτούν άλλα. Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε ανθρώπινες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα, προκειμένου με γρήγορες διαδικασίες να μεταβούν στις χώρες προορισμού τους και να αιτηθούν άσυλο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.