ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΚΚΕ: «Δύσκολος χειμώνας είναι μόνο για το λαό, όχι για τους ενεργειακούς ομίλους»

«Η λεγόμενη ‘ευρωπαϊκή λύση’ ράβεται στα μέτρα της κερδοφορίας τους»

ΚΚΕ: «Δύσκολος χειμώνας είναι μόνο για το λαό, όχι για τους ενεργειακούς ομίλους»

Στη συζήτηση για την «αύξηση των τιμών της ενέργειας στην Ευρώπη» παρενέβη η ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Δύσκολος χειμώνας μόνο για το λαό»
Ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, τόνισε στην ομιλία του τα εξής:

«’Δύσκολος χειμώνας’ είναι μόνο για το λαό, κι όχι για τους ενεργειακούς ομίλους. Η λεγόμενη ‘ευρωπαϊκή λύση’ που απεργάζονται ΕΕ, κυβερνήσεις ράβεται στα μέτρα της κερδοφορίας τους. Είναι μέγα ψέμα ότι η ακρίβεια ξεκίνησε με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

Εδώ και ένα χρόνο οι τιμές πέταξαν εξαιτίας μιας άλλης δήθεν ‘ευρωπαϊκής λύσης’ της ‘πράσινης μετάβασης’, της απελευθέρωσης, της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστήριου της ενέργειας που στηρίζουν όλα τα κόμματα.

Τα επιδόματα ψίχουλα για μετρημένους διαιωνίζουν την ενεργειακή φτώχεια κι εγγυούνται την εισπραξιμότητα των ομίλων. Υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης μάλιστα, κυνικά απειλεί το λαό, ότι αν δεν μετατρέψει το λέβητα του από φυσικού αερίου σε πετρελαίου, ‘πεθαίνει’».

«Απάντηση αποτελεί το δυνάμωμα του αγώνα για δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, αερίου και πετρελαίου, κατάργηση ειδικού φόρου και ΦΠΑ σε καύσιμα – ενέργεια. Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στα χέρια του λαού αξιοποίηση όλων των ενεργειακών πηγών με την ενέργεια κοινωνικό αγαθό κι όχι εμπόρευμα» υπογράμμισε καταλήγοντας στην ομιλία του, ο Κ. Παπαδάκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.