ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

KKE για την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της πτώσης»

«Πρέπει να δοθούν σαφείς απαντήσεις»

KKE για την συντριβή του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στην Καλαμάτα: «Πρέπει να διερευνηθούν τα αίτια της πτώσης»

Το ΚΚΕ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας  εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του πιλότου του εκπαιδευτικού Τ-2, που με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, πρόκειται για «το τρίτο δυστύχημα που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με πτώση παλαιών αεροσκαφών τύπου Τ-2, ενώ πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος στην Καλαμάτα μετατρέπεται σε Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων κατόπιν συμφωνίας με ισραηλινή εταιρεία»

Συνεχίζει: «Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια του δυστυχήματος και να δοθούν σαφείς απαντήσεις ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με την τήρηση όλων των προδιαγραφών για τη συντήρηση των αεροσκαφών και την ασφάλεια των πιλότων».

Η απώλεια του πιλότου της Πολεμικής Αεροπορίας

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, λίγο πριν τις 11:30 το πρωί, ο 40χρονος επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας, πιλότος του εκπαιδευτικού αεροπλάνου της Πολεμικής Αεροπορίας έχασε την ζωή του, με την συντριβή του αεροσκάφους κατά την διάρκεια της εκπαιδευτικής πτήσης.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, πιθανότατα δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην ανακοίνωσή της, η Πολεμική Αεροπορία αναφέρει: «Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.