ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

ΚΚΕ: «Σταγόνα στον ωκεανό της ανασφάλειας οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης»

«Δεν καλύπτουν ούτε το βρεφικό γάλα»

ΚΚΕ: «Σταγόνα στον ωκεανό της ανασφάλειας οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης»

Το ΚΚΕ σχολίασε τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τους νέους γονείς και, συγκεκριμένα, τις αυξήσεις στο επίδομα γέννησης που ανακοίνωσαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Όπως σημειώνει δηκτικά ο Περισσός, οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης «είναι σταγόνα στον ωκεανό της ανασφάλειας που βιώνουν οι νέες μητέρες, συνολικά τα νέα ζευγάρια, με τα κύματα της ακρίβειας, ακόμη και σε βασικά είδη φροντίδας του παιδιού, όπως το βρεφικό γάλα και άλλα, με την εμπορευματοποίηση της μαιευτικής περίθαλψης (προγεννητικός έλεγχος, τοκετός κ.α)».

Υπογραμμίζει, άλλωστε, πως την ίδια ώρα, «ούτε συζήτηση δε γίνεται για την ευθύνη της κυβέρνησης να εξασφαλίσει όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της βρεφικής, νηπιακής, παιδικής κι εφηβικής ηλικίας, τα οποία λογαριάζονται ως ‘κόστος’ για το κράτος».

«Δεν καλύπτουν ούτε το βρεφικό γάλα»

«Γι’ αυτό διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις φορτώνουν όλα τα βάρη της ανατροφής των παιδιών στην ατομική – οικογενειακή ευθύνη», σημειώνει το ΚΚΕ.

Για να καταλήξει πως ανάσα ανακούφισης στα νέα ζευγάρια «μπορούν να δώσουν οι προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, για αυξήσεις στους μισθούς, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία και μαιευτική περίθαλψη, για κρατικές δομές και υπηρεσίες ολόπλευρης προστασίας του παιδιού».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως οι αυξήσεις στο επίδομα γέννησης, που ανακοινώθηκαν, δεν καλύπτουν ούτε για… δύο μήνες τις ανάγκες των οικογενειών για βρεφικό γάλα, λόγω της ακρίβειας που «καλπάζει» στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με έρευνα σύγκρισης τιμών που διενήργησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Νοέμβριο, το βρεφικό γάλα, μια δαπάνη απολύτως ανελαστική για γονείς με μωρά, πωλούνταν στη χώρα μας έως και 213% ακριβότερα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανάλογα με την εταιρεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.