ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΚΚΕ: Το πόρισμα του κόμματος για το έγκλημα στα Τέμπη επιρρίπτει ποινικές ευθύνες στους υπουργούς Μεταφορών της περιόδου 2009 – 2023

Τι αναφέρει το πόρισμα

ΚΚΕ: Το πόρισμα του κόμματος για το έγκλημα στα Τέμπη επιρρίπτει ποινικές ευθύνες στους υπουργούς Μεταφορών της περιόδου 2009 – 2023

Το πόρισμα 42 σελίδων που κατέθεσε το ΚΚΕ στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών, επιρρίπτει ξεκάθαρες ποινικές ευθύνες στους υπουργούς Μεταφορών της περιόδου 2009 – 2023.

Ειδικότερα το πόρισμα του κόμματος της ελάσσονος αντιπολίτευσης αναφέρει πως προκύπτουν ευθύνες:

-για το κακουργηματικό αδίκημα της δια παραλείψεως διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών από το οποίο προήλθε ο θάνατος 57 ανθρώπων.
-για το κακουργηματικό αδίκημα της θανατηφόρου έκθεσης, επειδή ήταν σε γνώση των υπουργών οι ελλείψεις και τα κενά στα ζητήματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, που συνδέονται αιτιωδώς, τόσο με το συγκεκριμένο δυστύχημα.
-το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών οι οποίοι είχαν την εποπτεία του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ, παρέλειψαν σκοπίμως να επιβλέψουν τον τρόπο ανάθεσης των έργων αυτών με σκοπό να εξυπηρετήσουν τους μεγάλους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Παράλληλα το ΚΚΕ, διαβλέπει και ποινικές ευθύνες για την αλλοίωση του τόπου του δυστυχήματος, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το συμβάν, χωρίς ωστόσο να κατονομάζει πρόσωπα.

«Ακριβώς επειδή και η παράβαση καθήκοντος είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα με σύντομη πενταετή παραγραφή τελικά ποινικά υπεύθυνοι μπορούν να καταστούν μόνο οι τέως Υπουργοί Χ. Σπίρτζης και Κ. Καραμανλής», αναφέρει το πόρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα με βάση την ερμηνεία στην οποία προχωρά το ΚΚΕ, η περίπτωση Σπίρτζη δεν είναι παραγεγραμμένα καθώς τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος δεν είχε προηγηθεί η Συνταγματική αναθεώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.