ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πρώτο το ΚΚΕ στον δήμο Ικαρίας – Τρίτη η Νέα Δημοκρατία

Το ΚΚΕ παραδοσιακά έχει σταθερή παρουσία στην Περιφέρεια της Σάμου

Πρώτο το ΚΚΕ στον δήμο Ικαρίας – Τρίτη η Νέα Δημοκρατία

Την «πρωτιά» κατέκτησε το ΚΚΕ στις εκλογές 2023 στον δήμο Ικαρίας της εκλογικής Περιφέρειας Σάμου. Συγκεκριμένα, με ενσωμάτωση στο 100% (26 / 26 ΕΤ), το ΚΚΕ πήρε 35,08% με 1.935 ψήφους, ενώ πίσω του ήταν το ΣΥΡΙΖΑμε 22,55% και 1.244 ψήφους. Από κοντά ήταν και η Νέα Δημοκρατία με 19,43% και 1.072 ψήφους.

Συνολικά στην Περιφέρεια της Σάμου, όπου το ΚΚΕ παραδοσιακά έχει σταθερή παρουσία, το κόμμα του Δημήτρη Κουτσούμπα έμεινε τρίτο οριακά πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ με 16,52% σημειώνοντας πάντως άνοδο από 14,47 % του 2019.

Δείτε τα ποσοστά της Ικαρίας:

Οι… δύο πύργοι του ΚΚΕ και το «μέσα πάμε καλά»

Τους δικούς του “πύργους”, στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και έναν στο Αιγαίο έχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει ποσοστό 16,52% και είναι τρίτο κόμμα (αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ισχνό προβάδισμα έναντί του, παίρνοντας 17,59%) στη Σάμο, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ που παίρνει 8,93%, κοντά στην Ελληνική Λύση που παίρνει ποσοστό 6,15%.

Ο άλλος… πύργος είναι η Αττική. Στη Δυτική Αττική, όπου επίσης είναι τρίτο κόμμα το ΚΚΕ, με ποσοστό 9,13%, περνώντας το ΠΑΣΟΚ που παίρνει 7,43% και την Ελληνική Λύση με 6,69%. Στην Ά Αθηνών, περνά στην τρίτη θέση με 8,59%, μπροστά από το ΠΑΣΟΚ που είναι στο 6,71%. Στο Νότιο Τομέα Αθηνών, το ΚΚΕ είναι τρίτο κόμμα 9,69%, προηγούμενο του ΠΑΣΟΚ (7,54%), στον Β1 Βόρειο Τομέα Αθηνών, το ΚΚΕ είναι στην τρίτη θέση με 8,63%,όπως και στο Νότιο Τομέα με 9,69%. Στην τρίτη θέση είναι επίσης στην Ά Πειραιώς με 7,44% και ΄Β Πειραιώς με 10,84%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, το ΚΚΕ έχει την εξής ιδιαίτερη εκλογική επίδοση: Πάει αρκετά καλά στην Αττική και εμφανίζεται πιο αδύναμο στην περιφέρεια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.