ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Fund πετάει άνεργη γυναίκα στον δρόμο για χρέος 40.000 ευρώ – Της είπαν να περιμένει και στο μεταξύ πλειστηρίασαν το σπίτι!

«Μέχρι και την ημέρα του πλειστηριασμού μας κορόιδευαν»

Fund πετάει άνεργη γυναίκα στον δρόμο για χρέος 40.000 ευρώ – Της είπαν να περιμένει και στο μεταξύ πλειστηρίασαν το σπίτι!

Με έξωση από την μοναδική κατοικία που διαθέτει και για ένα χρέος ύψους 40.000 ευρώ, κινδυνεύει μια άνεργη γυναίκα από την Κυψέλη, ενώ όπως καταγγέλλει, το fund που κατέχει πλέον το σπίτι της, της ζήτησε 30.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ μηνιαίως!

Μία άνεργη γυναίκα πως θα πλήρωνε αυτά τα ποσά;

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα και σήμερα αναμένεται να μεταβεί επιμελητής για να κάνει την έξωση.

Η Λίζα Τρίφωνος είχε πάρει δάνειο σε ελβετικό φράγκο και πλήρωνε κανονικά τις δόσεις, ώσπου έχασε την δουλειά της καθώς έκλεισε η επιχείρησή της.

«Με το που έκλεισα το μαγαζί δεν μπορούσα να πληρώσω, συν ότι είχε ξεκινήσει η γνωστή κρίση, Προσπαθήσαμε και με τον δικηγόρο μου να βρεθεί μια λύση, αρνιόταν το fund να έρθει σε επαφή μαζί μας.

Κάποια στιγμή, πριν τον πλειστηριασμό, ζήτησε να του δώσουμε 30.000 μετρητά, άνεργη είμαι, και τα υπόλοιπα σε δόσεις των 500 ευρώ τον μήνα. Τους είπε ο δικηγόρος μου ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει», εξήγησε η ίδια και συνέχισε:

«Προσπαθήσαμε και πριν τον πλειστηριασμό να τους βρούμε και αυτοί εξαφανισμένοι.

Μέχρι και την ημέρα του πλειστηριασμού μας κορόιδευαν.

Μας είχαν κάτω υποτίθεται για να συζητήσουμε και θα μου έδιναν, υποτίθεται, κάποια παράταση και αυτοί πλειστηρίασαν το σπίτι και μας είχαν εκεί για να κάνουν τη δουλειά τους».

Η κυρία Λίζα επεσήμανε πως έκανε προσπάθεια να μπει και στον νόμο Κατσέλη.

«Δυστυχώς δεν μπόρεσα για μία παρεξήγηση. Έχω ξανά δικαστήριο για τον νόμο Κατσέλη. Στον εξωδικαστικό μηχανισμό, δεν γινόταν με τίποτα. τους είπε ο δικηγόρος μου ότι δεν μπορώ να τα πληρώσω, εγώ είμαι άνεργη», υποστήριξε, κάνοντας σαφές πως δεν έχει άλλο σπίτι και ζει με τα δύο σκυλάκια της, ενώ τον Ιούλιο έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός της.

«Είμαι μόνη μου, πρέπει να βρω λύση μόνη μου και στο να αδειάσω το σπίτι και να μείνω κάπου. Έχω την αδερφή μου, αλλά πόσο να με φιλοξενήσει;», διερωτήθηκε, τέλος η κα Λίζα.

Σημειώνεται ότι έχει βγει απόφαση του Αρείου Πάγου που άνοιξε το δρόμο στα funds να διενεργούν μαζικούς πλειστηριασμούς  των λεγόμενων “κόκκινων” οφειλετών.

Στα τέλη Ιανουαρίου του 2023, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών αποφάνθηκε ότι οι διαχειριστές των funds που εδρεύουν στην Ελλάδα μπορούν να ενεργούν δικαστικές πράξεις (να γίνονται διάδικοι) και να προβαίνουν σε πλειστηριασμούς με τη δική τους επωνυμία και όχι ως πληρεξούσιοι των funds.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση ελήφθη τότε κατά πλειοψηφία (59-6).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.