ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κυβέρνηση: «Για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων φταίνε μόνο… Ασημακοπούλου, Θεοδωρόπουλος & Σταυριανουδάκης»

Γιατί η κυβέρνηση τόσες μέρες αρνούνταν ακόμα και την ύπαρξη του σκανδάλου;

Κυβέρνηση: «Για την διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων φταίνε μόνο… Ασημακοπούλου, Θεοδωρόπουλος & Σταυριανουδάκης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ομολόγησε την διαρροή των emails των απόδημων Ελλήνων και επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στον πρώην πλέον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη, τον πρώην γραμματέα των Αποδήμων της ΝΔ, Νίκο Θεοδωρόπουλο και την λήπτρια των δεδομένων αυτών που είναι η ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Α.Μ.Ασημακοπούλου.

Φαίνεται στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι υπάρχει αγωνία στην κυβέρνηση να μην υπάρξει… «περαιτέρω» στο σκάνδαλο αυτό, γιατί πιο «πάνω» ακολουθεί η Ν.Κεραμέως.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στον Real FM, ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε ότι τα email παραδόθηκαν στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου από τον κ. Θεοδωρόπουλο, διαμέσου του κ. Σταυριανουδάκη.

Ακολουθεί η δήλωση του κ. Μαρινάκη στον Real FM:

«Υπάρχει μια εν εξελίξει έρευνα από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων αλλά επειδή δεν θέλαμε να υπάρχει καμία σκιά και επειδή είδαμε την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εργαλειοποιήσει την επιστολική ψήφο, κατέληξε αυτή η έρευνα σε κάποια συμπεράσματα.

Το ένα συμπέρασμα είναι ότι κάποια emails φαίνεται να έφυγαν – ενώ δεν έπρεπε να φύγουν – μετά την εκλογική διαδικασία του Μαΐου 2023, από συνεργάτη του τότε γενικού γραμματέα του ΥΠΕΣ, κ. Σταυριανουδάκη – για αυτό κι εκείνος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε, αν και δεν είχε αυτά τα καθήκοντα από τον Ιούνιο και μετά (είχε άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς).

Και μέσω του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ κ. Θεοδωρόπουλου φαίνεται ότι τα (email) πήγαν, σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την έρευνα, στην ευρωβουλευτή Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου».

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι με τον «αποκεφαλισμό» των τριών αυτών στελεχών έχει εξαλείψει κάθε πιθανότητα το σκάνδαλο να αγγίξει την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως.

Το ενδιαφέρον σε όλα αυτά είναι ότι από τότε που ξέσπασε το «email-gate» η κυβέρνηση αρνούνταν ακόμα και την ύπαρξη του και ούτε λίγο ούτε πολύ έβγαζε τους απόδημους Έλληνες που  κατήγγειλαν το σκάνδαλο, ως… φαντασιόπληκτους.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση γνώριζε εξαρχής (δεν γίνεται να ήξεραν οι απόδημοι και να μην ήξερε η κυβέρνηση) και εάν το φταίξιμο ήταν μόνο σε αυτούς τους τρεις, μπορούσε να τους «καρατομήσει» από την αρχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν το έκανε όμως, γιατί η ευθύνη πήγαινε ακόμα ψηλότερα. Τώρα αναγκάστηκε να το κάνει λόγω της ασκούμενης πίεσης που τα ίδια τα γεγονότα επέφεραν, για να «σωθεί ότι μπορεί να σωθεί», δηλαδή η επικεφαλής του ΥΠΕΣ Ν.Κεραμέως.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.