ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι «ειδικοί» εισηγήθηκαν για επιστροφή των ανεμβολίαστων από τα νησιά με τεστ – Γιατί το απέρριψε η κυβέρνηση (βίντεο)

Οι «ειδικοί» εισηγήθηκαν για επιστροφή των ανεμβολίαστων από τα νησιά με τεστ – Γιατί το απέρριψε η κυβέρνηση (βίντεο)

Από νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης υπήρχαν πληροφορίες πως οι «ειδικοί» είχαν εισηγηθεί για επιστροφή των μη εμβολιασμένων πολιτών από τα νησιά με rapid ή PCR τεστ και όχι απλά με σύσταση για self test.

Ωστόσο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε στην απογευματινή ενημέρωση ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει σύσταση στους πολίτες που επιστρέφουν από τις διακοπές τους, να υποβάλλονται σε αυτοέλεγχο με self test.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=M8xVFzf5LwU&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

«Έγινε μία συζήτηση για αυτό το θέμα, ωστόσο πρέπει να υπάρξει μία διαβούλευση για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για να έχουν τα νησιά αυτά για το testing. Θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως ότι ανακοινώσουμε θα μπορεί να υλοποιηθεί» δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης.

Γιατί έκανε πίσω η κυβέρνηση

Ενδιαφέρον προκαλεί ο λόγος για τον οποίον η κυβέρνηση απέρριψε το συγκεκριμένο μέτρο, ασχέτως αν τελικά αυτό είναι σωστό ή όχι. Η κυβέρνηση έχει κάνει υποχρεωτικά τα rapid ή PCR τεστ για το ταξίδι προς τα νησιά, αποτέλεσμα αυτού να δημιουργηθούν τις τελευταίες ημέρες ουρές στα σημεία που υπάρχουν ομάδες του ΕΟΔΥ που κάνουν rapid τεστ. Kαθώς οι περισσότεροι πολίτες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν 20 ευρώ για να κάνουν ένα τεστ.

Αυτές τις εικόνες τις έχουν δει στην κυβέρνηση και γι’ αυτό απέρριψαν την πρόταση, καθώς αδυνατεί να εξοπλίσει τα απομακρυσμένα νησιά με συνεργεία και προσωπικό του ΕΟΔΥ. Που να βρει άλλωστε προσωπικό όταν δεν έχει ενισχύσει το ΕΣΥ με μόνιμο προσωπικό, όταν τα νοσοκομεία τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα, είναι έτοιμα να καταρρεύσουν σε ένα νέο κύμα πανδημίας;

Λεφτά δεν υπάρχουν για υγειονομικό προσωπικό

Εδώ και μία εβδομάδα που έχουμε ήδη μπει στην καρδιά του καλοκαιριού και πολλοί ξεκίνησαν να εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα για να κάνουν τις διακοπές τους, έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα μοριακά και τα rapid test, τα οποία είναι απαραίτητα για την μετακίνηση με πλοίο ή αεροπλάνο. Καθότι αρνητική βεβαίωση ελέγχου δεν είναι υποχρεωμένοι να προσκομίσουν μόνο οι ανεμβολίαστοι αλλά και όσοι δεν έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους ή δεν έχει περάσει το διάστημα των 15 ημερών από την β΄δόση, η ζήτηση είναι μεγάλη.

Πώς θα εξυπηρετηθεί λοιπόν αυτός ο αριθμός τουριστών που θα χρειαστεί rapid test για την επιστροφή του από νησιά όπως η Ικαρία, η Λέρος, η Αστυπάλαια; Πόσο μάλλον σε άλλα νησιά τα οποία κάνουν έκκληση ακόμα και για έναν μόνιμο γιατρό στο Κέντρο Υγείας.

Είναι πασιφανές ότι η κυβέρνηση δεν στάθηκε ικανή να στηρίξει με πράξεις το ΕΣΥ εδώ και ενάμιση χρόνο, πώς θα κάνει πράξη την εισήγηση των «ειδικών»; Όταν λοιπόν υπάρχει εισήγηση που προϋποθέτει να «πέσουν» λεφτά στην υγεία, η κυβέρνηση κάνει πίσω. Στα δύσκολα βέβαια δείχνει ως υπεύθυνη την Επιτροπή. Η οποία Επιτροπή έχει το «ακαταδίωκτο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.