ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Επίσημο: Μόνο για εμβολιασμένους ή νοσούντες τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης – Όλες οι αλλαγές στην εστίαση (upd)

Επίσημο: Μόνο για εμβολιασμένους ή νοσούντες τα υπαίθρια κέντρα διασκέδασης – Όλες οι αλλαγές στην εστίαση (upd)

(Ανανέωση 11:55) Στα άκρα τραβά το σχοινί η κυβέρνηση, καθώς εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία περιλαμβάνει αλλαγές στη λειτουργία των υπαίθριων κέντρων διασκέδασης (μπουζούκια και κλαμπ) σε σχέση με τα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα, αφού θα λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους ή νοσούντες. Η ΚΥΑ έχει ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2021.

Κάτι που σημαίνει πως η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τελειώσει πλήρως την κοινωνική ζωή των ανεμβολίαστων, καθώς πλέον θα τους απαγορεύεται η είσοδος στους περισσότερους χώρους.

Τακτικές που θυμίζουν την ναζιστική Γερμανία που απαγόρευε στους Εβραίους να πάνε σε πολλά καταστήματα, μένει να δούμε εάν η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και φυλακές για τους ανεμβολίαστους…

Συγκεκριμένα η ΚΥΑ καθορίζει πως οι υπαίθριοι χώροι διασκέδασης, κλαμπ, μπαρ, μπουζούκια, θα λειτουργούν μόνον ως αμιγείς χώροι, δηλαδή για εμβολιασμένους αλλά και νοσήσαντες, με την χωρητικότητα να ορίζεται στο 85%. Σημειώνεται πως όλοι οι πελάτες πρέπει να είναι καθήμενοι.

Αναλυτικότερα:

• 75% Πληρότητα για χώρους <1000 καθήμενων
• 70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
• 65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων
• Χρήση μάσκας υποχρεωτική σε όλους τους
χώρους

Ως γνωστόν, στους κλειστούς χώρους της εστίασης θα επιτρέπονται μόνο εμβολιασμένοι πελάτες. Είτε είναι κλειστοί είτε ανοιχτοί, σε όλους τους χώρους των καταστημάτων της εστίασης θα επιτρέπονται μόνο καθιστοί πελάτες.

Υποχρεωτική είναι χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test των γονέων.

Οι ανοικτοί χώροι εστίασης όπως καφέ, μπαρ και εστιατόρια θα λειτουργούν σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα της γ.γ. Εμπορίου.

Γήπεδα μόνο για εμβολιασμένους φιλάθλους

Τέλος, σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα θα ισχύουν τα εξής:

  • 80% πληρότητα με ανώτατο όριο 25.000 (τα ανοικτά) και 8.000 (τα κλειστά).
  • Οι ανήλικοι προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).
  • Λειτουργία γηπέδων με μεικτό τρόπο δεν επιτρέπεται.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.