ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Κ.Μητσοτάκης σε πρόεδρο Eurogroup: «Στόχος μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, εξαγωγές και καινοτομία»

Κ.Μητσοτάκης σε πρόεδρο Eurogroup: «Στόχος μια ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, εξαγωγές και καινοτομία»

Τον πρόεδρο του Eurogroup και Υπουργό Οικονομικών της Ιρλανδίας Πασκάλ Ντόναχιου καλωσόρισε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης « δεν είναι μόνο η Ανάπτυξη, αλλά μία καλύτερη ανάπτυξη, μία διαφορετικής σύστασης Ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, στις εξαγωγές, στην καινοτομία, στην κατανάλωση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι «η φωνή της Ελλάδας γίνεται όλο και πιο σεβαστή και είναι εξαιρετικά σημαντική». Παράλληλα, έκανε λόγο για «σημάδια ανθεκτικότητας της οικονομίας που ταυτόχρονα σηματοδοτούν την αξία των αποφάσεων της κυβερνήσεως σας», κάτι που θα ενισχυθεί από τα το Ταμείο Ανάκαμψης».

Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη και ο Προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.

Η συνάντηση άρχισε με τον παρακάτω διάλογο:

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Είναι μεγάλη μου χαρά να σας καλωσορίζω στην Ελλάδα σε μία δύσκολη στιγμή. Αλλά θέλω να πιστεύω ελπιδοφόρο στιγμή. Συζητήσαμε με την πρόοδο που έχει επιτελέσει η χώρα τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να σημειώσουμε ότι παρά την πανδημία και παρά τις δυσκολίες ποτέ δεν σταματήσαμε να εφαρμόζουμε πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πιστεύω ότι μας θέτουν σωστά καλά σε ένα δρόμο, ώστε να επωφεληθούμε από την επικείμενη πρόοδο που θα έχει επιπτώσεις στην Ελληνική οικονομία. Η πρόκληση για εμάς δεν είναι μόνο η Ανάπτυξη, αλλά μία καλύτερη ανάπτυξη, μία διαφορετικής σύστασης Ανάπτυξη που θα βασίζεται σε επενδύσεις, στις εξαγωγές, στην καινοτομία, στην κατανάλωση φυσικά… Και νομίζω ότι έχουμε θέσει τα θεμέλια για το άνοιγμα ενός ευρύτερου κύκλου για την οικονομία. Θέλω να σε ευχαριστήσω ξανά για όλη σας την υποστήριξη. Και στο επίπεδο του Eurogroup, αλλά και για την ηγεσία σας, διότι υπερασπίζεστε θέματα τα οποία είναι ακανθώδη».

Πασκάλ Ντόναχιου: «Είναι μεγάλο προνόμιο και χαρά να σας συναντήσω εδώ και να έχουμε ανταλλαγή απόψεων. Θα ήθελα να αναγνωρίσω, αν μπορώ, την εξαιρετική συμβολή του υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα και θα ήθελα να πω ότι ο ρόλος της Ελλάδας στο Eurogroup, η φωνή της Ελλάδας σε πολύ σημαντικά θέματα και αποφάσεις, γίνεται όλο και πιο σεβαστή και είναι εξαιρετικά σημαντική. Συμφωνώ απολύτως με τις επισημάνσεις σας για την Ελληνική οικονομία, αν κοιτάξω την πρόοδο που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα και αν κοιτάξουμε την ανάπτυξη που θα έρθει για την Ελλάδα αυτή τη χρονιά αλλά και για την επομένη. Βλέπουμε σημάδια ανθεκτικότητας της οικονομίας που ταυτόχρονα σηματοδοτούν την αξία των αποφάσεων της κυβερνήσεως σας. Και αυτό θα ενισχυθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το δικό σας σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι ένα από τα καλύτερα. Κοιτώντας, όλα όσα κάνετε μέσω του Ελλάδα 2.0 οι προοπτικές για την οικονομία και θετικές και λαμπρές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.