Α.Γεωργιάδης για ΠΟΕΔΗΝ: «Ανακοίνωση ντροπής» – «Λίγα τα 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα μαγαζιά»

Α.Γεωργιάδης για ΠΟΕΔΗΝ: «Ανακοίνωση ντροπής» – «Λίγα τα 5.000 ευρώ πρόστιμο για τα μαγαζιά»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ και «λίγο» το πρόστιμο των 5.000 ευρώ που επιβάλλεται στα μαγαζιά για «παραβάσεις» των κυβερνητικών εντολών.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η ΔΙΜΕΑ, επέβαλε χθες «λουκέτο» για 7 ημέρες σε κέντρο διασκέδασης στην Αττική, λόγω μη τήρησης των μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της πανδημίας.

«Χθες το βράδυ αναγκαστήκαμε να κλείσουμε κάποιο κέντρο. Πιάσαμε ένα κέντρο στην Αττική, με πάρα πολύ κόσμο, όλοι όρθιοι να χορεύουν, χωρίς να τηρείται κανένα μέτρο. Το κλείσαμε για 7 ημέρες κι επιβάλαμε πρόστιμο 5.000 ευρώ. Οι νόμοι ισχύουν για όλους. Δεν μπορεί κάποιοι να κάνουν ότι δε βλέπουν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης εξέπεμψε ένα αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία του τουρισμού σημειώνοντας ότι έχει επιτευχθεί ο στόχος, καθώς βρισκόμαστε πάνω από το 60% του 2019.

Σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους υγειονομικούς, ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε ως «ντροπή» την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέροντας ότι «αν ένας υγειονομικός είναι ανεμβολίαστος και ασυμπτωματικός, μπορεί να σκοτώσει ασθενείς. Η ΠΟΕΔΗΝ παρέχει πέπλο προστασίας σε ανεύθυνους υγειονομικούς που δεν θέλουν να εμβολιαστούν».

Ερωτηθείς αν εξετάζεται η υποχρεωτικότητα και στον κλάδο της εστίασης, σημείωσε ότι «η διεύθυνση των κατηγοριών των εργαζομένων που πρέπει να μπουν σε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού δεν είναι μια απλή κυβερνητική απόφαση. Η Επιτροπή Βιοηθικής, η οποία εξετάζει όλα τα δεδομένα, εισηγείται στον υπουργό Υγείας και εκείνος αποφασίζει. Ασφαλώς για την εστίαση είναι σημαντικό οι εργαζόμενοι να είναι όλοι εμβολιασμένοι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.