ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Lockdown σε 9 ακόμη νησιά ετοιμάζει η κυβέρνηση – Οι «ειδικοί» προτείνουν «τουριστική φούσκα» στις διακοπές (βίντεο)

Lockdown σε 9 ακόμη νησιά ετοιμάζει η κυβέρνηση – Οι «ειδικοί» προτείνουν «τουριστική φούσκα» στις διακοπές (βίντεο)

Συνεχίζει τις αυτοκτονικές τάσεις η κυβέρνηση, καθώς μετά τη Μύκονο παίρνουν σειρά άλλα εννέα νησιά, τα οποία έχουν μπει στο μικροσκόπιο των «ειδικών», λόγω την αύξησης των κρουσμάτων που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες.

Η αύξηση των κρουσμάτων σε όλη τη χώρα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, σε συνδυασμό με τις ολοένα και περισσότερες εισαγωγές στα νοσοκομεία, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, έχουν οδηγήσει την κυβέρνηση και τους «ειδικούς» να σκοπεύουν να ανακοινώσουν και άλλα lockdown.

Μετά το lockdown στη Μύκονο, το οποίο άρθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με την κυβέρνηση μάλιστα να ανακοινώνει πως η εικόνα στο νησί ξαφνικά έγινε καλύτερη, άλλα εννέα νησιά αναμένεται να μπουν στο χορό.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ αύξηση κρουσμάτων έχει παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα σε νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα:

  • η Ζάκυνθος,
  • η Λέρος,
  • η Κέρκυρα,
  • η Κως,
  • η Σίφνος,
  • η Σέριφος,
  • η Μήλος,
  • η Αντίπαρος και
  • η Ρόδος

Πρόταση για «τουριστική φούσκα» στις διακοπές

Κατά τα λοιπά, οι επιστήμονες προτείνουν τη λύση της «κοινωνικής φούσκας» και στις διακοπές. Εξηγούν πως ακόμη και στην παραλία ή στις βόλτες μας στα νησιά θα πρέπει να έχουμε συγκεκριμένη παρέα που θα είναι πάντα η ίδια και δε θα περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ατόμων.

Ενδεικτικά είναι τα όσα είπε στο MEGA ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος έκανε λόγο για «μικρές ομάδες τουριστών, οι οποίοι είναι μαζί και στο ξενοδοχείο και στο εστιατόριο και στο μπαρ».

Όπως εξήγησε αυτό θα συμβεί ούτως ώστε «να μειώσει κανείς τη διασπορά ανάμεσα στους τουρίστες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.