Θα πληρώνουν για να πάνε στο σχολείο οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί – Κ.Μητσοτάκης: «Mε rapid test στις τάξεις»

Θα πληρώνουν για να πάνε στο σχολείο οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί – Κ.Μητσοτάκης: «Mε rapid test στις τάξεις»

Μετά τους εργαζομένους στην εστίαση και στον τουρισμό και οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα πληρώνουν για να προσέλθουν στην εργασία τους, καθώς θα πρέπει να κάνουν rapid test, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη συζήτηση του για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» λέγοντας πως «πρέπει να πείσουμε τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς να εμβολιαστούν».

Στη συνέχεια, σημείωσε πως αποφάσισε πως δεν είναι ενδεδειγμένη λύση ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, καθώς ήδη το 70% των εκπαιδευτικών έχει εμβολιαστεί.

«Δεν σας κρύβω ότι μας απασχόλησε ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εκπαιδευτικών διότι η εκπαιδευτική διαδικασία έχει τέτοια χαρακτηριστικά που αν κάποιος αρρωστήσει, η αναπλήρωση είναι δύσκολη. Αποφάσισα όμως ότι δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση» δήλωσε αρχικά ο κ. Μητσοτάκης.

Με αφορμή τη δυσκολία αναπλήρωσης ενός εκπαιδευτικού που αρρωσταίνει έκανε έκκληση προς όλους τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί να το κάνουν.

Ζήτησε ακόμα από όλα τους εμβολιασμένους συναδέλφους τους να στείλουν «μήνυμα για τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτό για την υγεία των εκπαιδευτικών».

Σημείωσε δε πως όσοι δεν εμβολιαστούν θα πρέπει να κάνουν συχνά εργαστηριακά τεστ.

«Αυτοί που δεν θα εμβολιαστούν θα υποστούν μια πρόσθετη σημαντική ταλαιπωρία διότι θα ζητήσουμε από την επιτροπή, προφανώς συχνά εργαστηριακά τεστ (όχι σελφ τεστ) προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να μπορούν να προσέλθουν στην τάξη» είπε.

Πέρα, τούτου, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών αναφέροντας πως αν και ο ίδιος αν είχε παιδί σε αυτή την ηλικία θα το εμβολίαζε άφοβα.

Μιλώντας για το νομοσχέδιο υπογράμμισε πως οι ρυθμίσεις για το νέο σχολείο έρχονται να συμπληρώσουν σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Δηλώνουν κυρίως την πολιτική μας επιλογή η οποία είναι και προσωπική μου επιλογή η δημόσια εκπαίδευση να καταστεί και πάλι εθνική προτεραιότητα, να γίνει μοχλός κοινωνικής κινητικότητας, ευκαιρία ατομικής προκοπής για όλους και καταλύτης για τη συνολική πρόοδο και ανάπτυξη της χώρας. Οργανώνει σε σύγχρονα πρότυπα τη ραχοκοκαλιά της εκπαίδευσης» ανέφερε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια έγιναν 11700 μόνιμοι διορισμοί και 4.500 προσλήψεις στην ειδική αγωγή.

Μίλησε επίσης για την καθιέρωση ξένης γλώσσας από το νηπιαγωγεία, τα 123 νέα προγράμματα σπουδών σε όλες τις βαθμίδες, τα μαθήματα δεξιοτήτων κ.α.

Επίσης, δήλωσε πως η κοινωνία είναι πια πιο ώριμη από ποτέ για αυτές τις αλλαγές και έκανε λόγο για μία μεταρρύθμιση που προσφέρει ανοικτή γνώση στα παιδιά και επιδεικνύει εμπιστοσύνη στους δασκάλους και καθηγητές.

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο

«Στόχος του νομοσχεδίου είναι η δημιουργία ενός ακόμη καλύτερου σχολείου για τα παιδιά μας, που εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα εφόδια για το παρόν και το μέλλον τους, και η απελευθέρωση του δυναμικού των εκπαιδευτικών μας, σε ένα πλαίσιο μεγαλύτερης ελευθερίας, διαρκούς υποστήριξης και αυξημένης λογοδοσίας» αναφέρει το υπουργείο σχετικά με το νομοσχέδιο που τίθεται προς ψήφιση.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο βασίστηκε σε τρεις πυλώνες:

1.να ενισχυθεί η αυτονομία των σχολικών μονάδων.
2.να θεσπιστεί μηχανισμός αξιολόγησης του έργου των εκπαιδευτικών ως μηχανισμός βελτίωσης και ενδυνάμωσης των εκπαιδευτικών.
3.Να ενισχυθούν οι δομές εκπαίδευσης ως πυλώνες για αποτελεσματική παιδαγωγική υποστήριξη του αυτόνομου σχολείου.

Τέλος εισάγεται ένα οργανωμένο σύστημα εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου εκπαίδευσης του κλήρου, υπό την εποπτεία της Πολιτείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.