Κ.Μητσοτάκης: «Η νύχτα θα είναι απειλητική» – Η νύχτα ή «τα μαύρα μεσάνυχτα» που έχει και μας οδηγούν στον όλεθρο;

Κ.Μητσοτάκης: «Η νύχτα θα είναι απειλητική» – Η νύχτα ή «τα μαύρα μεσάνυχτα» που έχει και μας οδηγούν στον όλεθρο;

Μια τραγική πολιτική ηγεσία, που το μόνο που κάνει είναι να προειδοποιεί συνεχώς ότι «Τα χειρότερα έρχονται μέσα στη νύχτα» και ότι «Δεν είδατε ακόμα τίποτα, αύριο θα φυσάει και αέρας… 8 μποφόρ» σημάδεψε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτή την τραγωδία που βιώνει η χώρα.

Ένας πρωθυπουργός σε ρόλο «απαισιόδοξου καφενόβιου» να κουνάει το κεφάλι και να μας λέει ότι «Δυστυχώς, τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και η νύχτα που έρχεται είναι απειλητική» (αμ, δεν είναι η νύχτα απειλητική, αυτά που έκανε την μέρα η διακυβέρνησή Μητσοτάκη ήταν τα απειλητικά, αλλά oi πολίτες αποχαυνωμένοι από τα «μπουκωμένα» κανάλια της διαπλοκής, δεν μπορούσαν να τα δουν).

Τώρα φαίνεται να ξυπνούν. Και είναι και οργισμένοι με τους εαυτούς τους γιατί πριν κοιμόντουσαν.

Μετά το «Μητσοτάκη γ@μιέσαι μ@λ@κ@», έρχεται μια άλλη «ευχή» από κάποιον χαροκαμένο, κυριολεκτικά πολίτη στο παρακάτω βίντεο με την φράση «Μητσοτάκη θα πεθάνεις και δεν θα λιώνεις»! Ακραίες εκφράσεις, σαφώς αποδοκιμαστέες.

Αλλά πόσο ακραία πράγματα έκανε και αυτός σε βάρος του ελληνικού λαού σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης;

Τώρα που οι φωτιές μπήκαν μέσα στα σπίτια τους, τώρα που μετατράπηκε σε κρανίου τόπος η βόρεια και η βορειοδυτική άκρη της Αθήνας, η Εύβοια, ο Έβρος, η Μάνη, η Φωκίδα, η Ρόδος, η Ηλεία, η Αχαΐα και καίγονται χωρίς καν να φυσά αέρας στην Αθήνα από τις Αδάμες μέχρι το Κρυονέρι, τον Άγιο Στέφανο κλπ, τώρα ίσως καταλάβουν ότι η αλήθεια είναι ΆΛΛΗ.

Ή για την ακρίβεια η αλήθεια ήταν μία αλλά την έκρυβαν συστηματικά στήνοντας τη νέα κομπίνα αξίας, 1,7 δισ. ευρώ για να αγοράσουν αεροσκάφη κατηγορίας PZL κατάλληλα μόνο για αεροψεκασμούς και το… καινούριο Canadair CL-515 από το οποίο έχει κατασκευαστεί μόνο… ένα (!) από μία αυστραλιανή εταιρεία που έχει αγοράσει τα δικαιώματα της Bombardier.

«Καθυστερήσαμε στην Ρόδο, είχαμε μόνο το ρωσικό Beriev στην Βαρυμπόμπη, κάνει ζέστη σήμερα, αύριο θα φυσά ο αέρος, δεν μπορούμε να σας σώσουμε». Αυτή είναι η ουσία των κυβερνητικών λόγων. «Λυπάμαι, καήκατε».

«Τα σπίτια ξανακτίζονται» όπως είπε και ο Κ.Μητσοτάκης! Ξανακτίζονται όταν είσαι πλούσιος κι έχεις πολλά σπίτια ή όταν είναι ασφαλισμένα στο 100% της αξίας τους (και το μόνο που κάνεις είναι να ξανακτίσεις σε έναν κρανίου τόπο)..

Δεν ξανακτίζονται όταν «δεν έχεις μαντήλι να κλάψεις» και το κληρονόμησες από τους γονείς σου ή τους συγγενείς σου, Ή όταν έδωσες και το τελευταίο ευρώ του τραπεζικού σου λογαριασμού για να το κτίσεις.

Τότε μένεις ξυπόλυτος στο παγκάκι σαν την συγκλονιστική φωτογραφία με τη κυρία με τα ζώα της στο παγκάκι όταν κάηκε το σπίτι της στους Θρακομακεδόνες.

Τώρα που είμαστε; Οι φωτιές δεν πρόκειται να σβήσουν παρά μόνο αν βρέξει.

Αλλιώς πάνε προς Πεντέλη και εκεί θα είναι ο… «επιτάφιος για εχθρούς και φίλους».

Προχθές το μοναδικό ρωσικό Be-200 Beriev έσωσε την Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία, σήμερα οι ανάγκες τακτικής συντήρησης το κράτησαν καθηλωμένο και είδατε τι έγινε.

Φαντασθείτε το 2007 μετά τις φωτιές στην Πελοπόννησο να είχαμε αγοράσει 12 Be-200 (είχε έρθει και τότε και βοήθησε αποτελεσματικά), πόσα εκατομμύρια στρέμματα γης θα είχαν σωθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Ο μακαρίτης ο αντιπρόσωπός τους, ο Κωνσταντίνος Δαφέρμος, έδωσε εν τέλει μέχρι και την ζωή του για να πείσει την Πολιτεία να το αγοράσει, όχι για να πλουτίσει ο ίδιος, τότε είχε μυθική περιουσία, αλλά για να αποκτήσει επιτέλους η χώρα ένα σοβαρό πυροσβεστικό αεροσκάφος.

Πέθανε πάμφτωχος και εγκαταλελειμμένος από όλους καθώς κυνηγήθηκε ανηλεώς από το αμερικανικό σύστημα που ελέγχει Τύπο και Δικαιοσύνη στην Ελλάδα (βασικά όλα τα ελέγχει).

Nα τον θυμούνται αυτές τις ημέρες όσοι καταστρέφονται από τις φωτιές.

Να θυμούνται την μοίρα του ανθρώπου που ήθελε να αλλάξει την τροχιά που είχαμε πάρει προς την καταστροφή του δασικού πλούτου της χώρας και αυτός θα μπορούσε να την αντιστρέψει, αλλά δεν τον άφησαν και τον «σκότωσαν» με τον τρόπο τους, κλείνοντάς τον ένα χρόνο φυλακή.

Οσο για την τακτική κατάσταση στις πυρκαγιές αυτή την στιγμή είναι απλά τραγική: Χωρίς να πνέουν, όχι ισχυροί άνεμοι ούτε αεράκι για να δροσιστούμε, η Ελλάδα απ’άκρου-σ’άκρου, καίγεται.

Δεν είναι όπως οι πυρκαγιές σε Τουρκία ή σε Βουλγαρία που είναι εντοπισμένες σε ένα σημείο.

Καίγονται τα πάντα με πάνω από 300 πυρκαγιές να έχουν ξεσπάσει το τελευταίο διήμερο σε μέρη που ο Ν.Χαρδαλιάς έλεγε ότι «Είχαν αποψιλωθεί και καθαριστεί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τεράστια και η ευθύνη του ΔΕΔΔΗΕ: Με μετασχηματιστές υγρού λαδιού να περνούν δίπλα από τα κλαδιά των πεύκων, κανονικά θα έπρεπε να είχε συλληφθεί η διοίκησή του και η διοίκηση της ΔΕΗ. Καλύτερα να ρίχνουν εμπρηστικές βόμβες από την αρχή για να ξέρουμε και πότε θα ξεσπάσει η πυρκαγιά και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.