Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρόγραμμά του

Στη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Το πρόγραμμά του

Στη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών θα μιλήσει την προσεχή Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος θα ταξιδέψει για το σκοπό αυτό στη Νέα Υόρκη και θα έχει σειρά επαφών με ξένους αξιωματούχους, εκπροσώπους της Ομογένειας και παράγοντες της διεθνούς οικονομίας.

Από το κυβερνητικό επιτελείο επιμένουν ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο, παρά την περί του αντιθέτου δήλωση που έκανε ο ίδιος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναχωρώντας για την αμερικανική μεγαλούπολη. «Τα προγράμματα των δύο ηγετών δείχνουν ότι δεν συμπίπτει η παρουσία τους στις Η.Π.Α.», δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιάννης Οικονόμου. Πρόσθεσε, πάντως, ότι «εάν ο κ. Ερντογάν παρατείνει την παραμονή του στις Η.Π.Α. και υποβληθεί αίτημα για συνάντηση, θα εξεταστεί διπλωματικά και νομίζω ότι θα εξεταστεί και θα απαντηθεί θετικά».

Όπως και να έχει πάντως, λόγω των αυστηρών περιορισμών που έχουν τεθεί εξαιτίας τη πανδημίας, η παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού, όπως και όλων των συμμετεχόντων, στη φετινή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα είναι διαφορετική και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές δεν θα θυμίζει σε τίποτε προηγούμενες ανάλογες εκδηλώσεις δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες και ο αριθμός των συναντήσεων και των επαφών που επιτρέπεται να γίνουν από τις αντιπροσωπείες που θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη θα είναι εξαιρετικός περιορισμένος.

Παρά ταύτα, το τριήμερο πρόγραμμα της παραμονής του κ. Μητσοτάκη, που ξεκινάει αύριο Τετάρτη, αναμένεται να είναι αρκετά πυκνό. Θα μετάσχει, μεταξύ άλλων, σε δείπνο που οργανώνει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ για επιλεγμένη ομάδα ηγετών, ενώ θα συναντηθεί με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, καθώς και με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Μένφι.

Το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ακόμη επίσκεψη στο Ground Zero, όπου εγκαινιάστηκε πρόσφατα το ανοικοδομημένο εκ βάθρων ελληνορθόδοξο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που καταστράφηκε στην προ εικοσαετίας τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, καθώς και συναντήσεις με μέλη και εκπροσώπους της ομογένειας, μεταξύ των οποίων θα είναι και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρωθυπουργός θα έχει ακόμα συναντήσεις με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, αλλά και ραντεβού με επενδυτικό ενδιαφέρον. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ, με τον οποίο έχει άριστη προσωπική σχέση. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, η μεγάλη επένδυση της Microsoft στην Αθήνα, αλλά και η χορηγία της εταιρείας για ψηφιακή ξενάγηση στην αρχαία Ολυμπία. Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε γνωρίσει και συναντηθεί με τον κ. Σμιθ στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός τον Ιανουάριο του 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.