Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Γ.Πλακιωτάκης – Ανακοίνωσε «έργο-σταθμό» στη Χερσόνησο

Διήμερη επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποιεί ο Γ.Πλακιωτάκης – Ανακοίνωσε «έργο-σταθμό» στη Χερσόνησο

Διήμερη επίσκεψη στην Ανατολική Κρήτη πραγματοποιεί από το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, για την παρουσίαση στους τοπικούς φορείς του προγράμματος έργων και παρεμβάσεων του υπουργείου.

Ο κ. Πλακιωτάκης συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανόλη Κουτουλάκη, τον διευθυντή Νησιωτικής Πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου Δημήτρη Γαλανόπουλο, αλλά και πολυπληθές κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου, βρέθηκε στη Χερσόνησο όπου ανακοίνωσε τη στήριξη της περιοχής με 5 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, που θα περιλαμβάνει έργα στη χερσαία λιμενική ζώνη αλλά και λιμενικές υποδομές.

Ο κ. Πλακιωτάκης έκανε λόγο για «τον πιο τουριστικό δήμο της Κρήτης και έναν από τους σημαντικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας» συμπληρώνοντας ότι με τα έργα θα σημειωθεί συνολικότερα αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

«Αυτό το έργο ήταν απαραίτητο για τον Δήμο Χερσονήσου. Το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης υλοποιεί συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, δίνοντας σάρκα και οστά στην αναπτυξιακή διάσταση, διότι δεν υπήρχε. Θεσμοθετήσαμε τον νόμο, την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική με συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες, κυρίως όμως -και αυτό έχει πολύ μεγάλη αξία-, εξασφαλίσαμε ένα δισεκατομμύριο ευρώ για δύο συγκεκριμένα ζητήματα» δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, εξηγώντας ότι αυτά τα χρήματα εξασφαλίστηκαν για ακτοπλοϊκές συνδέσεις και λιμάνια. «Με τον τρόπο αυτό επιλύουμε θέματα που έχουν να κάνουν τόσο με ποιοτικές συνδέσεις αλλά και με την αναβάθμιση των σύγχρονων και ασφαλών λιμενικών υποδομών» σημείωσε.

Το έργο που θα υλοποιηθεί στη Χερσόνησο ο υπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής το χαρακτήρισε «έργο σταθμό», ενώ συμπλήρωσε ότι πέραν της σημερινής και αυριανής επίσκεψής του στην Ανατολική Κρήτη μέσα στον Οκτώβριο θα επισκεφθεί και τη Δυτική Κρήτη, όπου θα κάνει ανακοινώσεις για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών, όπως διευκρίνισε.

«Έχουμε διασφαλίσει για το σύνολο της χώρας 175 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση λιμενικών υποδομών στα νησιά μας, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της νησιωτικότητας. Μην ξεχνάμε ότι στα νησιά μας κατοικεί το 15% του πληθυσμού της χώρας. Εμείς θέλουμε να παραμείνουν οι νησιώτες στο τόπο τους, θέλουμε να αναπτυχθούν οι νησιωτικές επιχειρήσεις» είπε ο υπουργός Ναυτιλίας, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στα εργαλεία που θεσμοθετήθηκαν προς αυτή την κατεύθυνση, το πρόγραμμα «Νέαρχος» αλλά και τη συνεργασία με την Αναπτυξιακή Τράπεζα για την ενίσχυση της νησιωτικής επιχειρηματικότητας.

«Ουσιαστικά ενισχύουμε τις νησιωτικές επιχειρήσεις με μικρό-εγγυήσεις, με μικροποσά, έτσι ώστε να μπορέσουνε να είναι βιώσιμες, να σταθούν στα πόδια τους και να παραμείνουν οι νησιώτες στον τόπο τους- διότι μην ξεχνάμε τα νησιά μας αποτελούν τους φύλακες της προάσπισης και προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Πλακιωτάκης αμέσως μετά τις συνάντηση που είχε στον Δήμο Χερσονήσου, επισκέφθηκε το παραλιακό μέτωπο της περιοχής όπου ξεναγήθηκε και στον Αρχαιολογικό χώρο του Καστρίου στον Λιμένα Χερσονήσου. Το απόγευμα θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο όπου θα έχει συνάντηση με φορείς στο Επιμελητήριο, ενώ αύριο το πρωί θα επισκεφθεί την Ιεράπετρα, το μεσημέρι το Μακρύ Γιαλό και το απόγευμα τη Σητεία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.