Η Ελλάδα «στα δύο»: H κυβέρνηση δίνει «ελευθερίες» σε εμβολιασμένους και αποκλείει από την κοινωνία τους ανεμβολίαστους

Η Ελλάδα «στα δύο»: H κυβέρνηση δίνει «ελευθερίες» σε εμβολιασμένους και αποκλείει από την κοινωνία τους ανεμβολίαστους

Την Ελλάδα «στα δύο» χώρισε η κυβέρνηση, καθώς εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι θα έχουν τελείως άλλη αντιμετώπιση από το Σάββατο.

Οι εμβολιασμένοι πλέον θα μπορούν να έχουν κάποιες αυτονόητες «ελευθερίες», όπως να διασκεδάζουν χωρίς ιδιαίτερα μέτρα, ενώ οι ανεμβολίαστοι θα απαγορεύεται να συμμετέχουν σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση διχάζει τους Έλληνες και δημιουργεί κλίμα μεταξύ εμβολιασμένων και μη, καθώς οι δεύτεροι αποκλείονται ουσιαστικά από την κοινωνία.

Ειδικότερα, με βάση τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δίνονται στους εμβολιασμένους περισσότερες «ελευθερίες» όσον αφορά στους κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, παρέχοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ πανδημίας.

Και αυτό γιατί στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

«Θα υπάρχει πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους, κανένας περιορισμός. Το προσωπικό στην εστίαση αλλά και στα κέντρα διασκέδασης θα παίρνει τα απαραίτητα μέτρα και θα χρησιμοποιεί μάσκα» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στους μικτούς χώρους διασκέδασης, θα ισχύουν ως έχουν οι περιορισμοί εξήγησε ο κ. Πλεύρης, σημειώνοντας ότι τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από το προσεχές Σάββατο και για 15 ημέρες οπότε θα ξανασταθμιστούν και θα απλοποιηθούν για να γίνουν ακόμα πιο ξεκάθαρες οι οδηγίες προς τους πολίτες.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι όλοι οι άλλοι χώροι ψυχαγωγίας θα πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα όπως ισχύουν σήμερα και οι εμβολιασμένοι που βρίσκονται σε αυτούς θα πρέπει να φορούν μάσκες και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας.

«Όπου παραμένουν οι περιορισμοί παραμένουν για να μας προστατέψουν όλους εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους» υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, λέγοντας ότι πλέον είμαστε σε θέση να πάρουμε τέτοια μέτρα που θα οδηγήσουν στην κανονικότητα.

Τέλος στα μίνι lockdown

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις «κόκκινες» περιοχές θα μπορούν να κινούνται όλοι οι πολίτες στο εξής, σύμφωνα με τα νέα μέτρα.

Οι «κόκκινες» περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η μάσκα, η χρήση αντισηπτικού και η τήρηση των αποστάσεων.

Οι περιοχές που μπαίνουν στο «κόκκινο» θα ανακοινώνονται ώστε να υπάρχει εγρήγορση του πληθυσμού, είπε ο κ. Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας σε αυτές τις περιοχές και η μουσική θα επιτρέπεται χωρίς περιορισμούς.

Αν χρειαστούν επιπλέον μέτρα, τόνισε, για αυτά θα γνωμοδοτήσει η αρμόδια Επιτροπή. «Ο στόχος είναι, οι πολίτες να γνωρίζουν ποιες είναι οι κόκκινες περιοχές και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» είπε, ενώ αναφερόμενος στις αποφάσεις της επιτροπής συμπλήρωσε ότι «η επιτροπή γνωμοδοτεί και σεβόμαστε τους επιστήμονες οι οποίοι μετέχουν σε αυτήν. Θα μας δίνει τις συμβουλές της οπότε το ζητήσουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.