ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Σύσκεψη σήμερα το Μαξίμου: Η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα στην εστίαση στην οποία… πάνε μόνο εμβολιασμένοι -Τι εξετάζεται

Η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα σε χώρους που πηγαίνουν οι εμβολιασμένοι, αλλά κατηγορεί τους ανεμβολίαστους

Σύσκεψη σήμερα το Μαξίμου: Η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα στην εστίαση στην οποία… πάνε μόνο εμβολιασμένοι -Τι εξετάζεται

Πολλά ερωτήματα δημιουργούν τα μέτρα τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση της Πέμπτη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, καθώς όλα σχεδόν αφορούν την εστίαση, παρόλο που σε αυτήν πηγαίνουν σχεδόν αποκλειστικά εμβολιασμένοι.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 5.449 κρούσματα του Covid-19 και «ειδικοί» και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ κατηγορούν γι’ αυτό… τους ανεμβολίαστους, παρόλα αυτά το αξιοσημείωτο είναι ότι πέρσι τέτοια εποχή που δεν υπήρχε το εμβόλιο, τα κρούσματα ήταν αρκετά λιγότερο, το ίδιο και οι θάνατοι.

Η κυβέρνηση λοιπόν εξετάζει μέτρα και ήδη χθες πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή -μεταξύ άλλων- του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της αναπληρώτριας υπουργού Μίνας Γκάγκα και των υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου, παρουσία του καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα.

Σύμφωνα πληροφορίες εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, αλλά ακόμα και η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικού που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα.

Επιπλέον, ενεργό ρόλο στην προσπάθεια πειθούς των πολιτών για τον εμβολιασμό, ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο, θα αναλάβει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ακόμα, θα αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι, με τη συνδρομή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), δίνοντας σημασία στην ταυτοπροσωπία των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης.

Ως προς την εστίαση εξετάζεται να θεωρούνται κλειστοί χώροι όσοι έχουν κατασκευές με τζάμι μέχρι πάνω, κλειστή οροφή και ανοιχτό χώρο μόνο στην πρόσοψη. Έτσι, κάτι τέτοιο θα σημαίνει ότι ο πελάτης θα πρέπει να επιδεικνύει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, ό,τι δηλαδή προβλέπεται για τους κλειστούς χώρους της εστίασης.

Αναφορικά με τους μεικτούς χώρους εστίασης, στους οποίους βρίσκονται και ανεμβολίαστοι, εξετάζεται η αύξηση των αποστάσεων από 1,5 μ. σε 2 μ. και η μείωση των ατόμων που θα κάθονται σε κάθε τραπέζι, από δέκα σε έξι.

Επίσης, για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία υπάρχουν εισηγήσεις σχετικά με τη διενέργεια rapid test τρεις φορές την εβδομάδα (από δύο που ισχύει σήμερα), με δική τους οικονομική επιβάρυνση.

Πάντως, ακόμα μια πρόταση που εξετάζεται είναι να μην υπάρχει μουσική στους εξωτερικούς χώρους και υπογραμμίζεται ότι τα προαναφερθέντα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι, αφορούν στις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές».

Η πρόταση καθολικής χρήσης μάσκας στις «κόκκινες περιοχές» δεν έχει φύγει από το τραπέζι, αναφέρουν οι πληροφορίες.

Μέσα στην επιτροπή υπάρχουν φωνές που θα επιθυμούσαν απαγόρευση λειτουργίας καταστημάτων και κυκλοφορίας στις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές, στο πρότυπο του θερινού lockdown 1-6 το πρωί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα φαίνεται ότι θα κλειδώσουν στην σημερινή σύσκεψη που, λένε οι πληροφορίες, έχει συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφασιστούν οι περαιτέρω κινήσεις, ενώ η επιτροπή των «ειδικών» θα συνεδριάσει αύριο, περισσότερο για να επικυρώσει τα μέτρα τα οποία θα έχει αποφασίσει πρώτα η κυβέρνηση. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την Πέμπτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.