ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έκτακτο διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη αύριο ενόψει Χριστουγέννων: Ανακοινώσεις για lockdown σε ανεμβολίαστους και 3η δόση

Ετοιμάζεται να ανακοινώσει μερικό lockdown για ανεμβολίαστους ο Κ.Μητσοτάκης

Έκτακτο διάγγελμα Κ.Μητσοτάκη αύριο ενόψει Χριστουγέννων: Ανακοινώσεις για lockdown σε ανεμβολίαστους και 3η δόση

Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό αναμένεται να πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη 18 Νοεμβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενόψει Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναφερθεί στην προσπάθεια που καταβάλλεται από όλους για τον περιορισμό της πανδημίας στη χώρα μας, ενώ θα ζητήσει μεγάλη προσοχή από τους πολίτες ενόψει Χριστουγέννων.

Θα επαναλάβει ότι η χώρα δεν «κλείνει» αλλά οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να κάνουν Χριστούγεννα με τις «ελευθερίες» που θα έχουν οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι πολίτες.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ένα μερικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, καθώς ναι μεν δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα (τρία εβδομαδιαία τεστ κτλ.) αλλά θα υπάρξουν ανακοινώσεις πως και τα Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσπαθήσει να να πείσει όσους φοβούνται να εμβολιαστούν καθώς όπως έχει τονιστεί, όχι μόνο από τον ίδιο αλλά και από κορυφαίους υπουργούς, η μόνη λύση είναι ο εμβολιασμός.

Επιπλέον αναμένεται να αναφερθεί και στην τρίτη δόση του εμβολίου και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για υποχρεωτική τρίτη δόση για τους πολίτες άνω των 65 ετών, όπως δηλαδή γίνεται στην Γαλλία.

Α.Γεωργιάδης: Αν χρειαστεί θα ληφθούν κι άλλα μέτρα

Νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε ότι οι «ειδικοί» προτείνουν μέτρα που άπτονται της υγειονομικής αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να παίρνει μέτρα και αποφάσεις συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και βεβαίως κι αυτόν της Οικονομίας.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η μεγάλη διαφορά με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πριν ένα χρόνο, είναι ότι τώρα υπάρχει εμβόλιο και πλέον «δεν μπορεί να σταματήσει η ζωή όλων γιατί κάποιοι επέλεξαν να μην εμβολιαστούν».

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο να ισχύσουν μέτρα για τους ανεμβολίαστους και για την είσοδο τους στα super market, είπε ότι ναι είναι κάτι που εξετάζεται, αλλά εκ των πραγμάτων είναι εξαιρετικά δύσκολο να εφαρμοστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ότι αφορά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων γενικότερα εφόσον επιβαρυνθούν περαιτέρω οι επιδημιολογικοί δείκτες, δήλωσε ότι «αν χρειαστεί θα ληφθούν κι άλλα μέτρα, αλλά δεν πρόκειται να επιβληθεί lockdown».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.