ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Κώστας Σκρέκας

Τί θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Κώστας Σκρέκας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει την Πέμπτη στο Κάιρο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, θα βρεθούν οι προοπτικές προμήθειας φυσικού αερίου από την Αίγυπτο και την περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, για την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή αγορά.

Ο κ. Σκρέκας μεταβαίνει στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην υπουργική σύνοδο του φόρουμ φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο της συνόδου πρόκειται να συναντηθεί με τον υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων, Tarek El Molla, με τον οποίο αναμένεται να υπογραφεί και μνημόνιο κατανόησης για την περαιτέρω ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα θα διερευνηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών στην προμήθεια αερίου και από τα κοιτάσματα της ανατολικής Μεσογείου με αξιοποίηση των εγκαταστάσεων υγροποίησης του αερίου που διαθέτει η Αίγυπτος.

Έτσι το αέριο μπορεί να μεταφέρεται με πλοία μεταφοράς LNG για να διοχετεύεται στην ελληνική και την περιφερειακή αγορά. Στο τραπέζι βρίσκεται, επίσης, η επέκταση της συνεργασίας στον τομέα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στο πλαίσιο του διαγωνισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς Αιγύπτου για την παραχώρηση θαλάσσιων περιοχών (“οικοπέδων”).

Στην ελληνική αποστολή θα συμμετέχει και αντιπροσωπεία της ΔΕΠΑ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι στις εργασίες του φόρουμ για το φυσικό αέριο θα συμμετάσχουν ως παρατηρητές η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.