ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των «ειδικών»: Τα σενάρια για τα μέτρα – Ρεγεβιόν με τεστ για όλους

Τα μέτρα που φέρνει η μετάλλαξη Όμικρον

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των «ειδικών»: Τα σενάρια για τα μέτρα – Ρεγεβιόν με τεστ για όλους

Συνεδριάζει σήμερα, Τρίτη, η επιτροπή των «ειδικών» και αναμένεται να εισηγηθεί ακόμα αυστηρότερα μέτρα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, προκειμένου να αποφευχθεί το ολικό lockdown.

Εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων, της μετάλλαξης Όμικρον, των εορτών και φυσικά του συγχρωτισμού που θα προκύψει λόγω των καλεσμάτων και των επικείμενων ρεβεγιόν η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο διανομής δωρεάν τεστ αποκλειστικά για την εορταστική περίοδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε εμβολιασμένος πολίτης ή μη θα μπορεί να πάρει έναν αριθμό self test από το φαρμακείο (δεν έχει ακόμη αποφασισθεί αν θα είναι ένα ή δύο) με την επίδειξη του ΑΜΚΑ του. Το εν λόγω σχέδιο πρόκειται να εφαρμοστεί και στην Πορτογαλία πέραν της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να μην υπάρξουν ελλείψεις έχουν ήδη γίνει οι ανάλογες παραγγελίες.

Ίσως υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα αλλά όχι lockdown

Όπως ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης ίσως υπάρξουν νέα μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν ή όχι ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας. Στο μόνο που ήταν κατηγορηματικός ήταν πως δεν θα επιβληθεί lockdown και κλείσιμο της αγοράς κατά την εορταστική περίοδο προκειμένου να τονωθεί η αγορά και ο τζίρος των καταστημάτων.

Τα σενάρια για τα νέα μέτρα εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον

  • Η αύξηση των rapid tests για ανεμβολίαστους σε τρία, από δύο που είναι σήμερα, ή 24ωρης ισχύς του και όχι 48ωρη.
  • Καθολική χρήση μάσκας στο σύνολο του πληθυσμού σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους
  • Πλήρης απαγόρευση των ανεμβολίαστων από τους εξωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας, ακόμα και αν έχουν ήδη προβεί σε rapid tests.

Η έλευση της μετάλλαξης Όμικρον προβληματίζει εντόνως. Ωστόσο, μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη και ο Γιάννης Οικονόμου ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν μέτρα απαγόρευσης για εμβολιασμένους. Τόνισε, επίσης, πως δεν προβλέπεται lockdown.

Η πορεία της πανδημίας

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο κορωνοϊός συνεχίζει τη διασπορά του, με τα χθεσινά στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας να είναι θλιβερά καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 104 νέοι θάνατοι, σπάζοντας ακόμα ένα «φράγμα», αυτό των 18.000 νεκρών από κορωνοϊό.

Η εισηγήσεις του Νίκου Καπράβελου

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος ζήτησε «να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, προκειμένου να φρεναριστεί η εξάπλωση της πανδημίας». Επιπλέον πρότεινε να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορωνοϊού. Στο μυαλό του είναι το μοντέλο της Γερμανίας και πρότεινε να γίνονται rapid tests για την είσοδο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ματίνα Παγώνη: «Ναι» σε rapid tests για τα σούπερ μάρκετ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τάχθηκε υπέρ της αύξησης των rapid test σε τρία την εβδομάδα, αλλά και της καθολικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, εισηγήθηκε rapid test για την είσοδο σε σούπερ μάρκετ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.