ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Π.Πρεζεράκος στο pronews.gr: «Ότι είχα να πω το είπα – Δεν πήρα ποτέ την μελέτη για τις ΜΕΘ»

Π.Πρεζεράκος στο pronews.gr: «Ότι είχα να πω το είπα – Δεν πήρα ποτέ την μελέτη για τις ΜΕΘ»

Το Μαξίμου «έδειξε» τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτη Πρεζεράκο, ως υπεύθυνο για την… παραλαβή της μελέτης του Σωτήρη Τσιόδρα και του Θοδωρή Λύτρα, όμως ο ίδιος το αρνείται.

«Ότι είχα να πω το είπα», είπε ο Παναγιώτη Πρεζεράκος στο pronews.gr και επανέλαβε εκ νέου τη γραπτή του δήλωση με την οποία κάνει σαφές ότι δεν έλαβε αυτός τη μελέτη, καθώς δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του.

«Με αφορμή «δημοσιογραφικές πληροφορίες» που διακινούνται σε Μ.Μ.Ε και αναφέρονται στο πρόσωπό μου, δηλώνω ότι ουδέποτε μού παραδόθηκε επιστημονική μελέτη που να σχετίζεται με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), η λειτουργία των οποίων, ούτως η άλλως, δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας», είχε τονίσει γραπτώς ο ΓΓ Δημόσιας Υγείας.

Λίγη ώρα πριν μιλήσει στο pronews.gr o Π.Πρεζεράκος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής απαξίωνε τη μελέτη και υποστήριζε εκ νέου ότι… δεν την παρέλαβε.

«Δεν… περίμενα καμία μελέτη κανενός καθηγητή για να ενισχύσω το Σύστημα Υγείας και να αυξήσω τον αριθμό των ΜΕΘ», ανέφερε υποκριτικά και με στόμφο, επιχειρώντας να δείξει πως όλα είναι καλώς καμωμένα και πως ο ίδιος έχει τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως εν τη ρυμη του λόγου, ο πρωθυπουργός παραλίγο να παραδεχτεί πως είχε παραλάβει τη μελέτη, σπεύδοντας να διορθώσει πως «την είχαμε παραλάβει στην κυβέρνηση, όχι στο Μέγαρο Μαξίμου, γιατί τη μελέτη αυτή ουδέποτε εμείς την είχαμε συζητήσει», προκαλώντας αντιδράσεις από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι ξεκάθαρο ότι από την κυβέρνηση συνεχίζουν να παίζουν «κρυφτούλι» με την μελέτη και ταυτόχρονα την απαξιώνουν προκαλώντας περισσότερη οργή στους πολίτες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.