ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Προκλητική συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Σ.Τσιόδρα στο Μαξίμου: Αγνόησαν την μελέτη για τις ΜΕΘ!

Ο Κ.Μητσοτάκης που «δεν γνώριζε» συναντήθηκε με τον Σ.Τσιόδρα σαν να μην συνέβη τίποτα

Προκλητική συνάντηση Κ.Μητσοτάκη-Σ.Τσιόδρα στο Μαξίμου: Αγνόησαν την μελέτη για τις ΜΕΘ!

Μια προκλητική συνάντηση πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον πρόεδρο της επιτροπής των «ειδικών», Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς την ώρα που η Ελλάδα «βράζει» για την απόκρυψη της μελέτης-σοκ για τους θανάτους στις ΜΕΘ οι δυο τους συναντήθηκαν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα!

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξετάστηκαν και συζητήθηκαν όλα τα τελευταία στοιχεία σχετικά με την πανδημία και την «απειλή» που συνιστά η μετάλλαξη Όμικρον, εν όψει της εορταστικής περιόδου. Οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου για τη σύσκεψη, που έγινε παρουσία του πρωθυπουργού, του Σωτήρη Τσιόδρα και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, την παρουσιάζουν ως μια από τις εβδομαδιαίες συσκέψεις, η οποία θα λάμβανε χώρα σήμερα, αν ο κ. Μητσοτάκης δεν ταξίδευε στη Σόφια.

Και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Τσιόδρας πήρε μέρος στη σύσκεψη σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί έγκυρη τη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο «Scandinavian Journal of Public Health» και αποδέχεται ότι «η αυξημένη πίεση στα νοσοκομεία οδηγεί σε μεγαλύτερο ποσοστό θνητότητας μεταξύ των διασωληνωμένων. Ο κίνδυνος θανάτου αυξάνεται προοδευτικά για κάθε εκατοντάδα διασωληνωμένων στο Ελληνικό Σύστημα Υγείας, καθώς άνω των 400 ταυτοχρόνως διασωληνωμένων ο κίνδυνος θανάτου τους αυξάνεται κατά μέσο όρο κατά 1,25 φορές σε σχέση με αριθμούς κάτω των 400, ενώ, όταν ξεπεράσει τους 800 διασωληνωμένους, ο κίνδυνος είναι 1,57 φορές πιο μεγάλος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για την απόλυτη ομολογία ενοχής από την πλευρά του Μαξίμου και αποδεικνύει το ρεσιτάλ υποκρισίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μάλλον είχε γνώση της μελέτης, καθώς σε άλλη περίπτωση θα είχε αποπέμψει τον κ. Τσιόδρα. Το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου, με «επιλεγμένες αποκλειστικές διαρροές», προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα από τους χιλιάδες θανάτους, οι οποίοι, σύμφωνα και με τη μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα, θα είχαν αποφευχθεί αν το ΕΣΥ είχε ενισχυθεί (αντιθέτως το αποδυνάμωσε διώχνοντας 7.000 υγειονομικούς), και να οδηγήσει την επικαιρότητα στα ενδεχόμενα μέτρα για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον. Για μία ακόμη φορά, αφήνουν την ουσία και επιχειρούν την επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.